Muzeul civilizaţiilor din Marsilia, premiat de Consiliul Europei

Muzeul civilizaţiilor din Marsilia, premiat de Consiliul Europei

Muzeul Civilizațiilor din Masilia

Muzeul Civilizațiilor din Masilia

Le Musée des civilisations de l’Europe et de la Méditerranée din Marsilia (Franţa) a primit Museum Prize pe 2015 din partea Comitetului pentru cultură, ştiinţă, educaţie şi media al Consiliului Europei.

Muzeul a fost premiat pentru că a fost fondat “pe baza unui concept inovator, este situat într-un loc uimitor şi are o arhitectură excepţională; întruneşte perfect criteriile pentru Museum Prize al Consiliului Europei”, relatează Mediafax.

Muzeul prezintă Mediterana, leagănul civilizaţiilor, aflat la intersecţia dintre culturile europeană şi arabă. Potrivit comitetului care acordă premiul, muzeul se vrea a fi o “agora contemporană”, care atrage un public vast graţie unui program impresionant – vizite pedagogice, dezbateri cu artişti şi scriitori, seminarii, festivaluri, concerte.

The Council of Europe Museum Prize a fost decernat anual, din 1977, unui muzeu din lume care are o contribuţie importantă la înţelegerea moştenirii culturale europene.

CITEȘTE ȘI  Vaticanul a oferit 100.000 de euro pentru întreţinerea sitului Auschwitz-Birkenau

Câştigătorul primeşte o statuie din bronz, “La femme aux beaux seins”, creată de Joan Miró, pe care muzeul o va păstra timp de un an, dar şi o diplomă.

Printre muzeele care au mai primit acest premiu se numără Rautenstrauch-Joest-Museum din Koln, Germania, Portimão Museum, Portugalia, şi Muzeul din Liverpool, Marea Britanie. Anul trecut, premiul a fost acordat Muzeului Baksi din Bayburt, Turcia.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus