fbpx

Ascultă în soundcloud Muzeul Naţional al Bucovinei redeschide, cinci dintre obiectivele sale

v

Cetatea de Scaun a Sucevei

Muzeul Naţional al Bucovinei redeschide pentru vizitare, începând cu data de 26 mai, după 78 de zile de suspendare a activităţii cu publicul, cinci dintre obiectivele sale, a anunţat, şeful Biroului Educaţie, Marketing şi Comunicare, Iuliana Roşca.

Este vorba despre Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul de Istorie Suceava, Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul de Ştiinţele Naturii şi Muzeul “Ciprian Porumbescu” din Stupca.

”Chiar dacă am închis porţile şi uşile, în tot acest timp am deschis şi mai larg lăzile cu zestrea Bucovinei din colecţiile Muzeului Naţional al Bucovinei. Pentru publicul nostru am mutat în spaţiul virtual istoria, arheologia, faptele de vitejie ale marilor voievozi, ştiinţele naturii, credinţele, tradiţiile, meşteşugurile, port popular, ceramica, podoabele, obiective de arhitectură tradiţională, am mutat cetatea, satul bucovinean şi celelalte muzee on-line. Pe copii, dar şi pe cei plimbaţi prin viaţă, i-am provocat la diverse proiecte educaţionale muzeale on-line!”, a arătat Iuliana Roşca.

CITEȘTE ȘI:  Ministerul Culturii lansază Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României

AUDIO

Pentru siguranţa publicului şi a personalului angajat al Muzeul Naţional al Bucovinei, vizitarea obiectivelor se va face cu respectarea măsurile pentru prevenirea contaminării, pe care vizitatorii trebuie să le respecte.

Accesul publicului vizitator va fi permis în muzeu numai în condiţiile purtării măştii pe toată durata vizitei, cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 2 m, cu utilizarea covoarelor cu dezinfectant pentru încălţăminte aflate la intrarea în muzeu şi cu dezinfectarea mâinilor la intrarea în muzeu.

Totodată, nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), dar şi a celor care după termometrizare au temperatura peste 37,3 grade.

Publicul va urma fluxurile de vizitare unidirecţionale şi va ţine cont de observaţiile afişate sau de indicaţiile personalului care asigură vizitarea, iar timpul de vizitare a expoziţiilor din cadrul fiecărui muzeu este de cel mult 2 ore.

CITEȘTE ȘI:  Ministerul Culturii lansază Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României

Fiecare muzeu va avea afişate regulile şi programele de vizitare ce cuprind şi intervalele de dezinfecţie. De regulă, după primele 4 ore de la începerea vizitării, expoziţiile vor fi închise 30 de minute pentru dezinfectare.

Şi magazinele de suveniruri vor avea reguli stricte în ceea ce priveşte distanţarea şi igiena, vizitatorii vor păstra distanţa minimă impusă, iar în cazul în care vor dori să achiziţioneze produsele expuse, le vor viziona fără să le atingă, angajatul muzeului fiind cel care va face prezentarea, verificarea, ambalarea.

e-Cultura.info / Autor: Silvia Marcu.

 

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie prietenilor

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.