fbpx

Muzeul Naţional al Revoluţiei din România de la Timişoara finalizat în 2023

Muzeul Naţional al Revoluţiei din România de la Timişoara

Muzeul Naţional al Revoluţiei din România de la Timişoara

Guvernul, prin Ministerul Culturii şi Ministerul Finanţelor Publice, a aprobat, cu acordul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), extinderea, până la 30 iunie 2023, a termenului de finalizare a înfiinţării Muzeului Naţional al Revoluţiei din România de la Timişoara şi de reabilitare a Sălii Omnia din Bucureşti pentru a găzdui Centrul Naţional al Dansului.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, conform acordului-cadru de împrumut dintre România şi BDCE pentru finanţarea proiectului privind finalizarea construcţiei, renovarea sau reabilitarea clădirilor culturale de interes public din România, până în acest moment, au fost finalizate trei dintre cele cinci investiţii: Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” Bucureşti, Biblioteca Naţională Bucureşti şi Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca.

De asemenea, potrivit unui amendament la alt un acord-cadru cu BDCE, Guvernul a aprobat extinderea termenului de finalizare până la data de 30 iunie 2023 pentru: Muzeul Naţional ‘George Enescu’ (Palatul Cantacuzino din Bucureşti), Filiala Omnia Craiova a Bibliotecii Naţionale a României, muzeele ‘Dr. Ioan’ şi ‘Nicolae Kalinderu’ din subordinea Muzeului Naţional de Artă a României, aflate în diferite stadii de implementare.

Din cele 16 monumente istorice de importanţă naţională care vor beneficia de lucrări de consolidare, reabilitare, restaurare şi punere în funcţiune, până în prezent, au fost deja renovate şi redeschise publicului 13 obiective, cum ar fi: Palatul Culturii Iaşi, Palatul Regal-Sala Tronului şi Opera Română din Bucureşti, informează Ministerul Culturii.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, consideră că “extinderea termenului de implementare a investiţiilor cuprinse în cele două acorduri-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei reprezintă un pas esenţial pentru finalizarea construcţiei, renovarea şi reabilitarea clădirilor culturale de interes public şi a monumentelor istorice din România”. “Din 21 de obiective de investiţii, 16 sunt deja finalizate, iar răgazul primit face posibilă implementarea cu succes a programului asumat”.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu.

 

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie prietenilor

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.