Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti", în Consiliul de Conducere al Asociației Muzeelor în Aer Liber din Europa

Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”, în Consiliul de Conducere al Asociației Muzeelor în Aer Liber din Europa

conf. univ. dr. Paula Popoiu

conf. univ. dr. Paula Popoiu

România este reprezentată, pentru prima dată în ultimii 77 de ani, în boardul Asociației Muzeelor în Aer Liber din Europa – AEOM, prin alegerea în Consiliul de Conducere al acestui prestigios for cultural european a conf. univ. dr. Paula Popoiu, directorul general al Muzeului Național al Satului “Dimitrie Gusti”.

Cea de-a 28-a Conferință Internațională a Asociației Muzeelor în Aer Liber din Europa — AEOM, cu tema “Muzeul Antreprenorial și Social — Planificare Strategică”, a avut loc în perioada 21 — 24 august, în Marea Britanie.

“Numirea doamnei Paula Popoiu în boardul AEOM are la bază rezultatele obținute până acum în proiectele de promovare a României și patrimoniului național, prestigiului de care se bucură Muzeul Național al Satului în ultimii ani, precum și activitatea științifică susținută. Totodată, este de menționat faptul că directorul general al Muzeului Național al Satului ‘Dimitrie Gusti’ este și președintele Asociației Muzeelor în Aer liber din România, organizație afiliată AEOM”, precizează Muzeul Satului, într-un comunicat.

CITEȘTE ȘI  Colecția de costume populare de la Muzelu National al Satului "Dimitrie Gusti", prezentate la Romanian Fashion Philosophy - VIDEO

România a fost reprezentată de echipa de specialiști a Muzeului Satului condusă de directorul general al acestei instituții, Paula Popoiu, care a susținut prelegerea cu tema “Satul Nou — catalizator al minților deschise”.

AEOM este afiliată UNESCO și este o organizație de renume în promovarea și prezervarea patrimoniului material și imaterial mondial al cărui scop principal și activitate sunt legate de promovarea celor 98 de muzee în aer liber din Europa și din țări precum Canada, SUA, Australia și Japonia.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus