fbpx

                                                                             pictogramae

Muzeul Satului, decorat cu Ordinul “Meritul Cultural”

Ordinul

Ordinul “Meritul Cultural”

Președintele Klaus Iohannis a conferit, Ordinul “Meritul Cultural” Muzeului Satului “Dimitrie Gusti”, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la înființare, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni.

“Prin această distincție, statul român acordă o înaltă apreciere unei instituții muzeale care și-a câștigat un rol major în cultura și cercetarea românească și, nu în ultimul rând, în inimile românilor. Satul din mijlocul Bucureștiului a devenit cunoscut în țară și în străinătate ca una dintre principalele atracții turistice ale României. În spatele acestui renume stă un volum imens de muncă pentru salvarea și aducerea în muzeu a celor mai reprezentative construcții și instalații tradiționale, prezervarea acestora de uzura timpului, extinderea continuă a muzeului în aer liber, cultivarea tradițiilor, meșteșugurilor și artei populare, organizarea de programe și expoziții pentru publicul de toate categoriile. Pentru toate acestea vă felicit și vă doresc ‘La mulți ani!'”, a declarat Iohannis, la ceremonie.

El a arătat că peste două zile se sărbătorește Ziua Internațională a Muzeelor. “Profit de acest prilej pentru a ura multă sănătate și putere de muncă, satisfacții și rezultate bune în păstrarea și punerea în valoare a patrimoniului cultural național tuturor celor care, prin munca lor, dau viață muzeelor românești”, a adăugat șeful statului.

Managerul Muzeului Satului, Paula Popoiu, i-a mulțumit președintelui Iohannis pentru decorația conferită “muzeului de la șosea”.

“Această înaltă recunoaștere este a Muzeului Satului la 80 de ani de la întemeiere, dar este mai ales a generațiilor de muzeografi, de specialiști, care au luptat timp de 80 de ani să mențină acest muzeu, să-l salveze în momentele grele și să facă din el instituția care este astăzi, o instituție de prestigiu, cel mai vizitat muzeu din țară”, a spus Paula Popoiu.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, în martie, decretul de decorare a Muzeului Național al Satului “Dimitrie Gusti”, cu prilejul împlinirii a 80 de ani de la înființare.

Șeful statului a conferit instituției muzeale Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Mare Ofițer, categoria F “Promovarea culturii”, “în semn de înaltă apreciere pentru competența și profesionalismul dovedite de-a lungul timpului în conservarea și promovarea patrimoniului cultural național, pentru implicarea activă în organizarea unor evenimente culturale de înaltă ținută”.

e-Cultura.info/ Autor: Florentina Peia


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest
                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer