fbpx

Negocierea programului Europa Creativă 2021-2027

 Programul Europa Creativă

Programul Europa Creativă

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, a reprezentat România la sesiunea Consiliului Educaţie, Tineret, Cultură şi Sport, reunit în formaţiunea Cultură şi Audiovizual, prilej cu care a exprimat angajamentul României de a asigura progresul negocierilor programului Europa Creativă 2021-2027 pe durata deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului UE.

Consiliul, desfăşurat marţi la Bruxelles, a luat notă de raportul de progres privind negocierea programului Europa Creativă 2021-2027, România exprimându-şi angajamentul de a asigura progresul negocierilor pe durata Preşedinţiei sale.

“În calitatea onorantă pe care o vom avea la conducerea Consiliului UE, vom încuraja un progres consistent în viitoarele negocieri ale propunerii de Regulament. Un acord rapid este vital pentru asigurarea predictibilităţii şi continuitatea finanţărilor în beneficiul tuturor părţilor implicate”, a afirmat ministrul Breaz, conform unui comunicat al MCIN transmis marţi AGERPRES.

În cadrul dezbaterii privind combaterea dezinformării online, România a subliniat importanţa educaţiei în domeniul media şi a măsurilor de susţinere a conţinutului jurnalistic de înaltă calitate, precum şi necesitatea colaborării între instituţiile europene şi statele membre UE pentru crearea unei platforme europene de verificare a informaţiilor, precizează sursa citată.

Consiliul a adoptat, totodată, două seturi de concluzii privind consolidarea conţinutului european în economia digitală, precum şi planul de lucru în domeniul culturii 2019-2022.

Cu această ocazie, România şi-a prezentat priorităţile de lucru în domeniile cultură şi audiovizual, potrivit MCIN, “un accent important” urmând a fi pus pe “dezvoltarea industriei cinematografice europene, cu obiectivul de a asigura o mai bună circulaţie a operelor audiovizuale, cu precădere a coproducţiilor”.

România îşi propune, de asemenea, să valorifice potenţialul economic al industriilor culturale şi creative şi să accentueze importanţa accesului tinerelor generaţii la cultură.

În marja reuniunii Consiliului, ministrul Breaz a avut discuţii cu ministrul Culturii din Franţa, Franck Riester, dar şi cu omologul său din Germania, comisarul Monika Grutters.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu.


Share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.                                                                                                                                                  

 • Centrul de preferințe pentru confidențialitate

  carte