fbpx

                                                                             pictogramae

Negocierea programului Europa Creativă 2021-2027

 Programul Europa Creativă

Programul Europa Creativă

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, a reprezentat România la sesiunea Consiliului Educaţie, Tineret, Cultură şi Sport, reunit în formaţiunea Cultură şi Audiovizual, prilej cu care a exprimat angajamentul României de a asigura progresul negocierilor programului Europa Creativă 2021-2027 pe durata deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului UE.

Consiliul, desfăşurat marţi la Bruxelles, a luat notă de raportul de progres privind negocierea programului Europa Creativă 2021-2027, România exprimându-şi angajamentul de a asigura progresul negocierilor pe durata Preşedinţiei sale.

“În calitatea onorantă pe care o vom avea la conducerea Consiliului UE, vom încuraja un progres consistent în viitoarele negocieri ale propunerii de Regulament. Un acord rapid este vital pentru asigurarea predictibilităţii şi continuitatea finanţărilor în beneficiul tuturor părţilor implicate”, a afirmat ministrul Breaz, conform unui comunicat al MCIN transmis marţi AGERPRES.

În cadrul dezbaterii privind combaterea dezinformării online, România a subliniat importanţa educaţiei în domeniul media şi a măsurilor de susţinere a conţinutului jurnalistic de înaltă calitate, precum şi necesitatea colaborării între instituţiile europene şi statele membre UE pentru crearea unei platforme europene de verificare a informaţiilor, precizează sursa citată.

Consiliul a adoptat, totodată, două seturi de concluzii privind consolidarea conţinutului european în economia digitală, precum şi planul de lucru în domeniul culturii 2019-2022.

Cu această ocazie, România şi-a prezentat priorităţile de lucru în domeniile cultură şi audiovizual, potrivit MCIN, “un accent important” urmând a fi pus pe “dezvoltarea industriei cinematografice europene, cu obiectivul de a asigura o mai bună circulaţie a operelor audiovizuale, cu precădere a coproducţiilor”.

România îşi propune, de asemenea, să valorifice potenţialul economic al industriilor culturale şi creative şi să accentueze importanţa accesului tinerelor generaţii la cultură.

În marja reuniunii Consiliului, ministrul Breaz a avut discuţii cu ministrul Culturii din Franţa, Franck Riester, dar şi cu omologul său din Germania, comisarul Monika Grutters.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer