fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Nicolae Manolescu: Pericolul ca unii dintre marii scriitori să dispară din manuale nu e de ignorat

Nicolae Manolescu

Nicolae Manolescu

Președintele Uniunii Scriitorilor din România, academician Nicolae Manolescu, a atras atenția, la Lancrăm, asupra pericolului ca unii dintre scriitorii importanți să dispară din manualele școlare.

‘Primejdia ca unul sau altul dintre poeții importanți de dinainte, din interbelic sau din generațiile mai noi, să dispară din manuale nu e de ignorat’, a declarat Nicolae Manolescu, în cadrul evenimentului de decernare a Premiului Național pentru Poezie “Lucian Blaga”.

Manolescu a făcut referire și la o fostă studentă a sa, care s-a autodenunțat că nu-l predă pe Creangă, pe motiv că elevii nu l-ar înțelege. ‘Păi, dacă Creangă e în pericol să iasă din manual înseamnă că riscul există și pentru alții. (…). Pericolul de a dispărea din programe unii sau alții dintre marii scriitori este, nu aș zice iminent, dar e destul de serios. Dacă se va întâmpla așa, Doamne păzește atunci’, a opinat academician Nicolae Manolescu.

Casa Memorială Lucian Blaga a găzduit marți prima ediție a decernării Premiului Național pentru Poezie ‘Lucian Blaga’. Câștigător a fost poetul clujean Adrian Popescu. Pe lista finală a nominalizaților, întocmită prin concursul tuturor filialelor Uniunii, s-au mai aflat Ana Blandiana, Ileana Mălăncioiu, Emil Brumaru, Ioan Mureșan, Ioan Moldovan, Ion Horea și Gabriel Chifu.

e-Cultura.info / (Autor: Marinela Brumar


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest