Nicolae Manolescu: Pericolul ca unii dintre marii scriitori să dispară din manuale nu e de ignorat

Nicolae Manolescu: Pericolul ca unii dintre marii scriitori să dispară din manuale nu e de ignorat

Nicolae Manolescu

Nicolae Manolescu

Președintele Uniunii Scriitorilor din România, academician Nicolae Manolescu, a atras atenția, la Lancrăm, asupra pericolului ca unii dintre scriitorii importanți să dispară din manualele școlare.

‘Primejdia ca unul sau altul dintre poeții importanți de dinainte, din interbelic sau din generațiile mai noi, să dispară din manuale nu e de ignorat’, a declarat Nicolae Manolescu, în cadrul evenimentului de decernare a Premiului Național pentru Poezie “Lucian Blaga”.

Manolescu a făcut referire și la o fostă studentă a sa, care s-a autodenunțat că nu-l predă pe Creangă, pe motiv că elevii nu l-ar înțelege. ‘Păi, dacă Creangă e în pericol să iasă din manual înseamnă că riscul există și pentru alții. (…). Pericolul de a dispărea din programe unii sau alții dintre marii scriitori este, nu aș zice iminent, dar e destul de serios. Dacă se va întâmpla așa, Doamne păzește atunci’, a opinat academician Nicolae Manolescu.

CITEȘTE ȘI  Radu Preda: Realizarea unui Muzeu al Comunismului, o obligație esențială

Casa Memorială Lucian Blaga a găzduit marți prima ediție a decernării Premiului Național pentru Poezie ‘Lucian Blaga’. Câștigător a fost poetul clujean Adrian Popescu. Pe lista finală a nominalizaților, întocmită prin concursul tuturor filialelor Uniunii, s-au mai aflat Ana Blandiana, Ileana Mălăncioiu, Emil Brumaru, Ioan Mureșan, Ioan Moldovan, Ion Horea și Gabriel Chifu.

e-Cultura.info / (Autor: Marinela Brumar


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus