fbpx

Nicu Alifantis a lansat carte despre Bob Dylan şi cum i-a marcat acesta existenţa – VIDEO

Nicu Alifantis

Nicu Alifantis

Nicu Alifantis a lansat la Sibiu, ultima carte, “FaceCarte”, dar şi un album cu selecţii de melodii pentru doamne, “Madame Mon Amour”, ocazie cu care, în faţa a peste 50 de persoane, a mărturisit despre cum Bob Dylan i-a marcat existenţa.

Alifantis a terminat facultatea în 2010 şi spune că ar fi trebuit să îşi pregătească licenţa, însă oferta de a cânta în deschidere a concertul lu Bob Dylan a fost mai importantă şi a decis să amâne studiile.

“Am primit oferta de a cânta în deschiderea concetului lui Bob Dylan la Bucureşti. Am stat şi m-am gândit dacă să îmi pregătesc licenţa. I-am dat întâietate lui Bob Dylan. Nu tot timpul în viaţă ai o şansă ca asta”, a mărturisit Nicu Alifantis în faţa a peste 50 de persoane.


SURSA.Tribuna Sibiu


Cantautorul a spus că abia în 2012 şi-a luat licenţa în management cultural şi s-a înscris la masterat, unde a intrat, la buget, însă a renunţat la loc cu două săptămâni înainte de a începe cursurile. Alifantis a povestit şi despre aventura la Conservator, în 1975, când a picat examenul pentru că „nu aveam ureche muzicală”.

„În 1975 am dat la Conservator. Am dat de două ori şi am picat pe motiv că nu am ureche muzicală. De fapt, picasem la mijloc într-un conflict deschis purtat la acea vrea de Adrian Păunescu şi directorul Conservatorului. Ideea era că ce îmi trebuia mie Conservator, când aveam discuri şi cântam la Cenaclul Flacăra. Mi s-a luat de tot atunci de toată povestea cu şcoala, până la povestea cu Teatrologia”, a mărturisit, la Sibiu, Nicu Alifantis.

Artistul a recunoscut că, deşi a făcut facultatea târziu, a profitat de toate bucuriile vieţii de student şi a recunoscut că a şi copiat, însă cea mai amuzantă situaţie a păţit-o în Gara de Nord din Bucureşti când şi-a cumpărat bilet redus ca să se plimbe cu trenul.

“Nu vă ascund că m-am dat cu trenul cu carnetul de student. Am fost o singură dată cu trenul, de dragul de a-mi cumpăra bilet redus. Eu am luat foarte în serios toată treaba asta cu studenţia. Am zis că trebuie să fac la bătrâneţe tot ce nu am făcut la tinereţe. Am fost la cantină cu colegii mei, am stat cu ei pe treptele facultăţii, am copiat împreună, am mers cu trenul cu bilet redus. Casieriţa de la Gara de Nord când m-a văzut m-a recunoscut şi în clipa când i-am pus carnetul de student pe tejghea, s-a uitat când la mine, când la carnet, mi-a dat biletul, mi-a trântit carnetul uitându-se straniu. Şi altceva nu a zis. Asta a fost tot”, a spus Nicu Alifantis zâmbind.

În cartea sa, „FaceCarte”, care adună texte scrise pe FaceBook în perioada 2009 – 2014, Nicu Alifanits vorbeşte şi despre cele două întâlniri pe care le-a avut cu Bob Dylan, cartea fiind una în care se găsesc poezii, portrete, dar şi texte care duc la ideea de jurnal.

După ce a răspuns întrebărilor venite din public, Alifantis şi-a luat chitara şi a şi cântat câteva piese în librărie, promiţând un mare concert, la Sibiu, în 2017.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2021 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.