Nicu Ilfoveanu şi Radu Manelici, artiştii premiaţi la gala “Cele mai frumoase cărţi”

Gala

Gala “Cele mai frumoase cărţi”

Nicu Ilfoveanu şi Radu Manelici se numără printre artiştii premiaţi la gala Concursului naţional de design de carte “Cel mai frumoase cărţi din România”, aflat anul acesta la cea de-a patra ediţie.

Gala a avut loc la Biblioteca Naţională a României din Bucureşti, iar cele opt premii au fost înmânate de membrii juriului şi de reprezentanţii partenerilor proiectului, care au prezentat fragmente din argumentaţia pentru acordarea fiecărei distincţii.

Marele premiu a fost acordat cărţii “Dear Money” şi designerului Radu Manelici. “Dear Money” este un proiect editorial complex, la care juriul a apreciat atât rigurozitatea, cât şi subtilităţile care punctează abordarea inteligentă şi ironică a designerului în relaţie cu tema centrală – raportul dintre artă şi bani. Conceptul editorial al lucrării aparţine Alexandrei Croitoru şi Magdei Radu, iar cartea a fost editată de Salonul de Proiecte.

În secţiunea Carte în ediţie limitată, premiul a fost acordat lucrării “Cutia”, realizată de designerii Sorina Vazelina şi Alexandru Grigore Liteanu. “Cutia” este deopotrivă o carte de artist şi o carte de artă care, potrivit argumentaţiei juriului, a întrunit imediat consensul membrilor pentru categoria ei.

Premiul pentru tânăr designer a fost acordat de Institutul Cultural Român designerului Radu Manelici şi constă în susţinerea unei deplasări şi participarea artistului la programul unui târg internaţional de carte în străinătate.

Premiul pentru viitorul experiment tipografic a fost oferit de tipografia Alutus realizatorilor cărţii “Rescrierea secvenţei – Overriding sequence”, Nicoleta Radu, Mihai Barabancea şi Nicu Ilfoveanu, şi constă în susţinerea unui exerciţiu de producţie.

De asemenea, premiul pentru cel mai bun album a fost acordat proiectului “subREAL” (Muzeul Naţional de Artă Contemporană), premiul pentru carte pentru copii, volumului “Praf de zâne” (Mădălina Andronic), premiul pentru ilustraţie de carte i-a revenit lui Mircea Pop, pentru mai multe volume editate de Editura Arthur, iar o menţiune specială a juriului a fost acordată proiectului editorial “RO-KIT”.

Gala de premiere, care a avut loc joi seară, a inclus şi vernisajul expoziţiei “Cele mai frumoase cărţi din România”, ce va rămâne deschisă publicului până în aprilie 2016, la Biblioteca Naţională a României din Bucureşti. Prin contribuţia Institutului Francez din Bucureşti, alături de cele 34 de cărţi finaliste ale concursului, este expusă şi o selecţie de volume frumoase pentru copii din Franţa, de la editura Grasset Jeunesse, care oferă ocazia de a aşeza într-un context mai larg producţia de carte din România. Curatorul expoziţiei este Anca Verona Mihuleţ, iar crearea şi punerea în practică a conceptului expoziţional au fost realizate în colaborare cu biroul de arhitectură Atelier ad hoc.

Proiectul este organizat de Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură şi este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.