fbpx

                                                                             pictogramae

Noi spații dedicate publicului iubitor de carte şi artă la Biblioteca Metropolitană Bucureşti

Biblioteca Metropolitană Bucureşti

Biblioteca Metropolitană Bucureşti

Biblioteca Metropolitană Bucureşti a redeschis mai multe spaţii dedicate publicului iubitor de carte şi artă – Mediateca, Artoteca şi Biblioteca Sonoră.

Cu această ocazie, a avut loc şi vernisajul expoziţiei E-Etic şi Estetic, organizată de Fundaţia Adevăr şi Centrul Cultural HDU cu sprijinul Uniunii Artiştilor Plastici. Întregul eveniment a fost îmbogăţit de un mini-recital de operă cu arii din Mozart, Beethoven, Lehar, Wasserman şi Marţian Negrea.

“Astăzi se deschide Mediateca, Biblioteca Sonoră şi Artoteca, obiective de cultură pentru Bucureşti, care au fost închise în ultimii patru ani din diverse motive. La Artotecă şi la Mediatecă sunt spaţii de expoziţie şi vor fi expoziţii făcute lunar. Va fi permanent deschis pentru public. Vor expune pictori de la Uniunea Artiştilor Plastici, împreună cu Fundaţia Adevăr. (…) În Artotecă sunt două încăperi, unde va funcţiona Biblioteca sonoră. Noi o numim Bibliotecă sonoră pentru că va folosi nu numai celor care au dizabilităţi de vedere, ci şi pentru toţi ceilalţi care vor să vină la bibliotecă. Deocamdată, acolo am adus cărţile în Braille pe care le-am avut până acum, însă urmează să achiziţionăm foarte multe, astfel încât să avem ofertă de carte pentru nevăzători destul de atractivă. Bucureştenii vor putea vizita gratuit”, a declarat Zvetlana Preoteasa, directorul general al Bibliotecii Metropolitane citatră de Agerpres.

Acasta şi-a manifestat speranţa ca, împreună cu Uniunea Artiştilor Plastici şi Fundaţia Adevăr, să fie puse bazele Pinacotecii Bucureştiului. “Sperăm ca într-un an de zile cel mult să fim capabili să împrumutăm opere de artă bucureştenilor persoane fizice sau juridice aşa cum împrumutăm cărţile”, a spus directorul.

Mediateca este o filială BMB destinată, prin specificul fondului pe care-l deţine, în mod special iubitorilor de muzică, ce stochează un număr considerabil de unităţi (volume de carte, albume, CD-uri, DVD-uri, casete video şi audio) cu toate producţiile artistice realizate de-a lungul anilor atât în ţară, cât şi în străinătate.

Spaţiul va fi dedicat unor manifestări de microgrup pentru o iniţiere în domeniul muzicii, dar şi în celelalte arte şi în domeniul teatrului.

Artoteca va fi un spaţiu destinat publicului iubitor de arte vizuale şi va găzdui expoziţii diverse, mergând de la pictură până la arta fotografică şi expoziţii documentare.

Tot în acest spaţiu va funcţiona şi Biblioteca Sonoră, destinată persoanelor cu probleme de vedere, cu un fond şi aparatură specializată.

e-Cultura.info / Autor: Roberto Stan.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer