" />

Noi spectacole și atelier de dans în cadrul ‘LIKE CNDB #1’

Spectacol 'Despre Tandrețe'

Spectacol ‘Despre Tandrețe’

A doua saptamana a festivalului ‘LIKE CNDB #1’ aduce in atentia spectatorilor doua spectacole create de Romulus Neagu si Andreea Novac precum și un ateler de dans contemporan se arată în comunicatul de presă al organizatorilor.

Spectacolul ‘Banco da Tempo’, creat si interpretat de Romulus Neagu si Tiberius Neagu, pe muzica live de Andre Cardoso, a avut premiera in 2014 la Muzeul Grao Vasco, in cadrul Festivalului Jardins Efemeros – Viseu, Portugalia ;i va putea fi urmarit vineri 20 februarie, ora 19.30, Sala Stere Popescu in cadrul Festivalului. Prin miscare si prin relatia corpurilor, se creeaza dialoguri despre memorie, despre crestere, despre dragoste si alte lucruri mai mult sau mai putin serioase. Dar pentru a vorbi despre toate acestea trebuie sa se danseze din toata inima.

Creatie si interpretare: Romulus Neagu si Tiberius Neagu, Muzica live: Andre Cardoso, Desen de lumini: Cristovano Cunha, Fotografia: Fernando Carqueja, Productia: Intruso; Ecaterina Neagu, Design grafic: Jose Cruzio, Traduceri text: Isabel Meleiro

Andre Cardoso, este absolvent al cursului de chitară clasică a Universității Aveiro din Portugalia, unde a studiat cu profesorul Josef Zshapka și Paulo vaz de Carvalho. A participat la numeroase cursuri de chitară clasică și muzică de cameră. În ultimii ani activează solo și în grupuri de muzică de cameră, duete, cvartete.Este profesor de chitară clasică la Conservatorio del Musicade Viseu.

Andrei Neagu, este absolvent al Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” din București promoția 1993. A aprofundat studiul dansului contemporan cu Christine Bastin, Karine Saporta, Dominique Bagouet. A colaborat cu Opera Nașională București, Compania Orion, Ventura Dance Company.

A doua zi se va organiza un atelier de dans contempran pentru parinti si copii (9 și 11 ani) condus de Romulus Neagu. ‘Scopul de a facilita intalnirea cu dansul contemporan intr-un cadru familiar si de a stimula legaturile creative, expresive si afective dintre parinti si copii. Participantii sunt invitati sa cunoasca procesul de creatie al spectacolului, improvizand scurte partituri coregrafice bazate pe relatii personale, vor transpune fragmente din spectacol si vor putea crea material de miscare pe care interpretii il vor utiliza in viitoarele reprezentatii’. se arată în comunicat.

Atelierul este gratuit, are loc intre orele 11.00 – 13.00 la Sala Stere Popescu, inscrierile se fac pe adresa cursuri@cndb.ro. Va rugam sa aduceti pentru atelier creioane colorate si mingi.

Cel de-al doilea spectacol al saptamanii “Dsepre Tandrețe” in coregrafia si interpretarea Andreei Novac, are loc duminica 22 februarie, ora 19.30, Sala Stere Popescu. Spectacolul a fost creat in cadrul unor rezidente la Luxemburg, Budapesta si Bucuresti si a avut premiera in 2012 in cadrul Romanian Dance Platform, Explore Dance Festival. Ulterior a fost prezentat pe scena Centrului National al Dansului Bucuresti in cadrul Romanian Showcase 2013, festivalul Like CNDB 2014 si in stagiunea CNDB.

“Am creat ‘Despre tandrețe’ pornind de la premize personale si am ajuns lafinal sa vorbesc despre tandretea actului artistic. Eu aleg sa ma arat in situat ii care nu ma reprezinta sau care ma pun in dificultate, cu riscul de a esua, sa ofer ganduri si emotii personale, lucruri care imi plac, uncantec, un dans sau singuratatea ultimului om de pe pamant. Oscilez permanent intre real si fictiv, intre sincer si disimulat, pe o muchie pe care nici eu nu o stapanesc perfect. Si aici se naste momentul dintre spectactori si mine” a declarat Coregraful Andreea Novac.

Biletele se pot achizitiona de pe site-ul tomtix.ro sau de la Sala Stere Popescu (B-dul Marasesti 80-82), cu o ora inainte de inceperea fiecarui spectacol, in limita locurilor ramase disponibile dupa vanzarea biletelor online.

Pretul biletelor este 25 lei/spectacol/seara double bill sau 100 lei/abonament pentru intregul festival. Pret redus pentru profesionisti, studenti, elevi, pensionari 15 lei/spectacol sau 70 lei/abonament pentru intregul festival.

Galerie Foto

[huge_it_gallery id=”3″]

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer