Noi stele pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu – VIDEO

Aleea Celebrităţilor din Sibiu

Aleea Celebrităţilor din Sibiu

Actorii Victor Rebengiuc şi Tim Robbins, dar şi alte personalităţi ale lumii artistice mondiale au primit, sâmbătă, câte o stea pe Aleea Celebrităţilor, din Parcul Cetăţii, din Sibiu, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru, fiindu-le răsplătită în acest fel întreaga carieră.

Alături de marele actor român Victor Rebengiuc, pe aleea din Parcul Cetăţii, inspirată din Walk of Fame de la Hollywood, vor primi câte o stea Evgeny Mironov, Alvis Hermanis, Luk Perceval,Christoph Marthaler, Thomas Ostermeier, şi Tim Robbins fiind-le recunoscută, astfel, întreaga cartieră în cadrul celui mai mare festival de artele spectacolului din Europa, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.„Mă simt onorat să fiu asociat cu acest festival. Am auzi de departe despre acest festival şi este o onoare pentru mine să fiu aici. Este un teatru de înaltă calitate din ce am văzut eu până acum. Am experimentat aici sprijinul pe care îl oferă artiştii, publicul, comunitatea din Sibiu. Este, într-adevăr, un lucru extraordinar ce întâmplă aici, la Sibiu, cu acest festival. Sunt foarte fericit să fiu aici şi abia aştept să mă întorc cu o nouă producţie”, a declarat Tim Robbins, după ce a primit steaua care îi poartă numele pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu.

Cel mai emoţionanat moment al decernării stelelor a fost atunci când a fost anunţat Victor Rebengiuc, actorul despre care preşedintele FITS, Constantin Chirac, a spus că este „un exemplu pentru toate generaţiile”. Victor Rebengiuc a fost aplaudat de zeci de oameni, de presă, de actori, acesta având lacrimi în ochi de emoţie.

„Nu vreau să spun că este un bilanţ. Eu sper să nu trag linie imediat, aşa repede, după ce plecăm de aici. Sper să mai dureze o zi – două activitatea mea. E emoţionant. Nu ai cum să nu te emoţionezi. Nu ai cum să nu te emoţionezi când lumea a aplaudat şi m-a aplaudat pentru atât de multe roluri, nu pentru unul singur. A fost emoţionat. Plâng. Vă rog să mă scuzaţi”, a spus marele actor român.

Întrebat de presă cum cu ce amintiri pleacă de la FITS, Rebengiuc a spus că abia aşteaptă să ajungă acasă pentru a pune diploma pe care a primit-o la loc de cinste.

„Plec cu această diplomă înrămată, frumoasă. Este cea mai frumoasă diplomă pe care o pot avea şi abia aştept să ajung acasă să o pun pe un perete la un loc de cinste pentru că îmi face plăcere, mă bucură. Este o distincţie importantă pentru mine”, a mai spus Victor Rebengiuc.

Întrebat de mass-media cum a ales cele şapte personalităţi cărora le-a acordat stele pe Aleea Celebrităţilor, preşedintele Constantin Chiriac a declarat că întotdeauna are în vedere „calitatea, excelenţa şi munca” şi a dezvăluit că pentru a-l aduce pe Tim Robbins la Sibiu a lucrat timp de şapte ani.

„Am ales personalităţile pe baza calităţii, excelenţei şi a muncii pe care o facem pe parcursul anilor întregi. Întotdeauna aceste oportunităţi se nasc în funcţie de turneele pe care le putem face, de partenerii din lume. Ca să-l aduc pe Tim Robbins am lucrat şapte ani. Am lucrat pentru că e un alt sistem de a face turneu. Ei nu vin cu un spectacol sau două. Ei condiţionează prezenţa pe durata unei săptămâni. A trebuie să fac un turneu în toată Europa ca să poată să vină. De fiecare dată, festivalul lucreză în acord cu viaţa, cu sărbătorile care sunt de-a lungul anilor ce vin, în acord cu finanţările ce se pot inventa, în acord cu banii publici, dar mai ales cu banii privaţi pentru că în economia acestui festival, banul public înseamnă 24,53 la sută şi este o ediţie foarte bună. Am avut ani în care am avut doat 14 – 15 la sută din întregul buget. Tot ce se întâmplă, are loc în funcţie de proiectele pe care le avem”, a declarat Constantin Chiriac.

Chiriac a mai dezvăluit că la ediţia din 2017 va aduce „un nume celebru de coregraf, cel mai mare coregraf din toate timpurile”, iar în 2018 va veni la Sibiu un alt mare artist din Japonia.

În urmă cu trei ani, reprezentanţii Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu au demarat proiectul „Aleea Celebrităţilor”, recunoscând prin stelele pe care le acordă meritele colaboratorilor săi din domeniul cultural. Proiectul urmăreşte să aducă un tribut realizărilor în domeniul cultural şi artistic din Sibiu, fiind inspirat de celebrul Walk of Fame de la Hollywood.

De-a lungul timpului, Sibiul a fost martorul şi beneficiarul contribuţiei extraordinare aduse de numeroase personalităţi culturale şi artistice ce au ajutat la dezvoltarea oraşului aşa cum îl cunoaştem astăzi. Fiecare dintre aceste personalităţi are o poveste distinctă şi extraordinară, care o leagă de destinul Sibiului şi care rămâne ţesută în fibra intimă a comunităţii.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.