fbpx

                                                                             pictogramae

Nora Iuga, Mircea Albulescu, Gigi Căciuleanu, premiaţi la gala Radio România Cultural

Gala Premiilor Radio România Cultural

Gala Premiilor Radio România Cultural

Scriitoarea Nora Iuga, actorul Mircea Albulescu, coregraful Gigi Căciuleanu şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român s-au numărat printre laureaţii celei de-a XV-a ediţii a galei Radio România Cultural, care s-a desfăşurat, luni seară, la Teatrul Odeon din Bucureşti.

La fiecare sfârşit de lună martie, Radio România Cultural îi premiază, într-o gală a valorii şi a rafinamentului, pe cei care au performat în diferitele domenii ale culturii în anul anterior.

Astfel, personalităţile care au avut realizări în diferite domenii ale culturii în anul 2014 au primit, luni seară, premii, dar şi aplauze la scenă deschisă, la cea de-a XV-a ediţie a galei Radio România Cultural, care s-a desfăşurat la Teatrul Odeon din Bucureşti. La eveniment au participat şi ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, şi preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.

S-au bucurat de aplauze îndelungi toţi nominalizaţii şi premianţii galei, dar au fost ovaţionaţi mai ales câştigătorii premiilor speciale: actorul Mircea Albulescu, care a obţinut Premiul de Excelenţă, coregraful Gigi Căciuleanu, care a primit Premiul Lux Mundi, şi compozitorul Dan Dediu, rector al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti-150 de ani, căruia i-a fost înmânat Premiul “In memoriam Iosif Sava”.

Pe lângă cele trei trofee speciale, în cadrul galei Radio România Cultural au fost acordate premii la nouă secţiuni. Premiul la secţiunea “Poezie” i-a revenit scriitoarei Miruna Vlada, pentru volumul “Bosnia. Partaj”.

În ceea ce priveşte premiul la categoria “Proză”, acesta a fost acordat scriitoarei Nora Iuga, pentru cartea “Harald şi luna verde” (Editura Polirom).

La secţiunea “Film”, trofeul a revenit regizorului Alexander Nanau, pentru documentarul “Toto şi surorile lui”.

Premiul la secţiunea “Teatru” a fost decernat lui Răzvan Mazilu, pentru valorizarea în dimensiune contemporană a musicalurilor “Cabaret” (montat la Teatrul German de Stat Timişoara) şi “West Side Story” (o producţie a Festivalului Naţional de Teatru).

Premiul la categoria “Arte plastice” a fost obţinut de artistul plastic Teodor Graur, pentru expoziţia “Nostalgia” (curator Raluca Voinea).

Premiul pentru “Muzică” i-a revenit violonistului Gabriel Croitoru, pentru Turneul Naţional “Vioara lui George Enescu la sate”.

Premiul pentru “Educaţie” a fost obţinut de Muzeul Naţional al Ţăranului Român, reprezentat de directorul său, Virgil Niţulescu, pentru organizarea “Atelierului de creativitate”.

Pe de altă parte, premiul la secţiunea “Ştiinţă” a fost acordat lui Mircea Ignat, doctor în inginerie, pentru activitatea desfăşurată şi în anul 2014 în iniţierea tinerilor olimpici în cercetarea ştiinţifică şi calificarea acestora în competiţii internaţionale de prestigiu din domeniu.

Totodată, la secţiunea “Proiecte culturale şi festivaluri”, premiul a fost câştigat de Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, reprezentat de Constantin Chiriac, directorul Teatrului “Radu Stanca” din Sibiu, fondator şi director al festivalului.

Amfitrionii galei Radio România Cultural au fost Maria Balabaş şi Radu Croitoru, iar momentele muzicale au fost asigurate de Analia Selis, Răzvan Suma şi Mariano Castro.

e-Cultura.info/ Autor: Mădalina Cerban

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer