fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Nu trebuie să permitem repetarea ororilor Holocaustului

Ministrul Culturii Ionuț Vulpescu

Ministrul Culturii Ionuț Vulpescu

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, care a participat la ceremonia de comemorare a 70 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare Mauthausen (Austria), și consideră că nu trebuie să se permită repetarea ororilor Holocaustului și ale celui de-al Doilea Război Mondial.

“Astfel de momente ne obligă să medităm la responsabilitatea fiecăruia dintre noi față de binele comun, să nu acceptăm știrbirea libertății nimănui, încălcarea drepturilor cetățenești, să nu permitem golirea de substanță a democrației. Cinstind memoria victimelor nazismului, a victimelor tuturor totalitarismelor, lucrăm pentru un viitor ferit de violență, de discriminări de orice fel, de rasism și de antisemitism. Nu trebuie să permitem repetarea ororilor Holocaustului și ale celui de-al Doilea Război Mondial”, a declarat ministrul Culturii, care a reprezentat duminică Guvernul României la ceremonia din Austria.

CITEȘTE ȘI  Memorialul Ipoteşti acreditat de Comisia Naţională a Muzeelor şi Colecţiilor

Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, la evenimentul organizat de Comitetul Internațional Mauthausen și Comunitatea lagărelor Mauthausen, cu sprijinul Guvernului Austriei, au participat peste 20.000 de persoane, printre care supraviețuitori ai lagărului și demnitari din mai multe state europene și nu numai.

Lagărul de concentrare Mauthausen a fost ultimul eliberat de trupele americane, în 5-7 mai 1945, și cel mai mare de pe teritoriul Austriei. Pe durata funcționării sale, începând cu anul 1938, în lagăr au fost închiși peste 200.000 de deținuți, dintre care mai mult de jumătate și-au pierdut viața.

e-Cultura.info/Autor: Daniel Popescu

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest