fbpx

Numărul de vizitatori de anul trecut la Cetatea Enisala, în creștere ușoară

Cetatea Enisala

Cetatea Enisala

Numărul vizitatorilor cetăţii Enisala, judeţul Tulcea, a fost anul trecut în creştere uşoară faţă de anul precedent, în ciuda pandemiei , a declarat, managerul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale “Gavrilă Simion” (ICEM), Sorin Ailincăi.

Astfel, dacă în anul 2019, numărul persoanelor care au vizitat obiectivele ICEM din judeţ a fost de peste 200.000, anul trecut numărul lor a fost de 109.314, din cauza măsurilor luate pe fondul pandemiei cu noul coronavirus, respectiv închiderea pentru două luni a muzeelor, lipsa turiştilor străini şi a activităţilor cu elevii.

Cetatea Enisala a avut anul trecut 48.000 de vizitatori, în creştere cu 2.000 faţă de anul precedent. Practic, se vede clar succesul pe care-l au muzeele în aer liber. Turiştii se feresc de spaţiile închise, dar un obiectiv ca cetatea Enisala continuă să aibă succes, a precizat managerul Ailincăi.

Centrul muzeal eco-turistic Delta Dunării din municipiu, cunoscut ca “Acvariul din Tulcea”, a avut anul trecut aproape 43.000 de vizitatori, mai puţini decât în anul precedent.

Sperăm ca odată cu această campanie de vaccinare, compatrioţii noştri să vină în Deltă şi în muzeele pe care le administrăm, a mai spus managerul ICEM.

La rândul lui, preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Ţibuleac, a amintit că încearcă să introducă în oferta agenţiilor de turism un Drum al cetăţilor, cu basilica paleocreştină din Niculiţel, cetatea Aegyssus, Tulcea, cetatea Enisala, Sarichioi, Argamum, Jurilovca, un Drum al vinului, care să cuprindă crame şi podgorii din Dobrogea, dar şi traseele montane din Munţii Măcinului.

Asemenea produse turistice se construiesc cu dificultate. Sperăm ca din a doua jumătate a acestui an să avem un produs bine definit, cu o promovare corectă, dar rezultatele se vor vedea anul viitor, a menţionat preşedintele AMDTDD.

Referindu-se la cetatea Enisala, cel mai vizitat obiectiv ICEM din judeţul Tulcea, Ţibuleac a menţionat că acesteia îi lipseşte o prezentare atractivă.

Ceea ce lipseşte este povestea cetăţii, care să fie prezentată într-un mod care să atragă, un joc de lumini, o campanie de promovare continuă. Ar putea aduce plus valoare. Nu menţionez de spectacole artistice, pentru că suntem sub incidenţa măsurilor anti-COVID-19, dar un spectacol în aer liber de teatru ar fi foarte apreciat de turişti. Ar fi o oportunitate în această perioadă, a menţionat preşedintele AMDTDD.

Cetatea, este situată 2 km de localitatea Enisala, pe un deal calcaros care domină zona lacurilor Razim şi Babadag, a fost construită în a doua jumătate a sec.XIV, cu scop militar, foarte probabil de către negustorii genovezi, deţinători ai monopolului navigaţiei în Marea Neagră.

e-Cultura.info / Autor: Luisiana Bîgea.

 

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie prietenilor

CITEȘTE ȘI:  Sărbătoarea Mărțișorului - celebrată în prima zi a lunii martie

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Biserici Ortodoxe surori   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar   Actualitate culturală                                                                               Personalități culturale   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2021 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.                                                                                                                                                  

 • Centrul de preferințe pentru confidențialitate