fbpx

                                                                                                                    pictogramae

O nouă premiera pe scena Operei Naţionale Române Iaşi

O nouă premiera pe scena Operei Naţionale Române Iaşi

O nouă premiera pe scena Operei Naţionale Române Iaşi

Reprezentanţii Operei Naţionale Române Iaşi au anunţat, într-o conferinţă de presă, că, la sfârşitul acestei săptămâni, va avea loc premiera operei în trei acte “Evgheni Oneghin”, de Ceaikovski, spectacol în care vor evolua nume de referinţă ale operei ieşene.

“Pe scena Operei din Iaşi au mai fost până acum două premiere ale spectacolului “Evgheni Oneghin, în 1959 şi 1979. Cea de-a treia premieră este regizată de Mihaela Bogdan, costumele aparţinând Vioricăi Petrovici, coordonatorul muzical fiind Allesandro Cedrone. Coregrafia îi aparţine Amaliei Mîndruţiu. Vor interpreta corul, soliştii, baletul şi orchestra Operei. Dirijorul corului este Manuel Giugula. Cele două premiere, de pe 8 şi 9 iunie, vor avea distribuţii diferite, rolul principal revenindu-i la premiera de pe 8 iunie baritonului Florin Estefan, iar la cea de pe 9 iunie, baritonului Ventseslav Anastasov. De asemenea, rolul Tatianei este interpretat sâmbătă de soprana Diana Bucur, iar duminică de Nicoleta Maier. La rândul lor, tenorii Florin Guzgă şi Andrei Fermeşanu vor da viaţă personajului Lenski, iar rolul Olgăi va fi interpretat de mezzosopranele Maria Miron şi Florentina Onică”, a declarat managerul ONRI, Beatrice Rancea.

La rândul său, baritonul Florin Estefan, care este managerului Operei din Cluj, a declarat jurnaliştilor că este bucuros că face parte din această distribuţie.

“Ca să fiu cât mai veridic pe scenă încerc să îmi construiesc personajele, încerc să găsesc similitudini din viaţa mea cu personajul respectiv. Şi când interpretez în Rigoletto mă gândesc la mine, chiar dacă nu am copii, trebuie să găsesc similitudini pentru a face rolul cât mai adevărat. Oneghin sălăsluieşte în fiecare băiat, în fiecare bărbat. Toţi am avut experienţe de genul respectiv. Şi toţi am avut regrete sau nu. Viaţa te duce într-un anumit fel şi atunci când tragi linie, spui “da, aşa trebuie să fie pentru că am învăţat din asta şi persoana care sunt acum este formată din ceea ce s-a întâmplat. Îmi face mare plăcere să colaboreze cu colegii de la Iaşi. Am mai făcut spectacole împreună, îmi place profesionismul şi atmosfera de aici”, a declarat presei baritonul Florin Estefan.

După ce a colaborat cu numeroase teatre din ţară, SUA şi Canada, Mihaela Bogdan a decis să îşi pună amprenta artistică şi la Opera ieşeană, semnând regia spectacolului “Evgheni Oneghin”. Ea a ales să colaboreze cu scenografa Viorica Petrovici, la rândul ei cunoscută pe plan naţional şi internaţional pentru decorurile şi costumele create special pentru mari spectacole.

“Am mai colaborat cu Viorica Petrovici la Cluj, a fost prima experienţă împreună, pentru care mulţumesc şi în ziua de astăzi, pentru că este o scenografă şi o creatoare de costume foarte sensibilă, cu o experienţă deosebită. Sensibilitatea ei şi atenţia la detaliu se vede în fiecare părticică de costum, iar experienţa cinematografică îi dă o tuşă specifică. Povestea în sine are o prospeţime în care ne putem recunoaşte, cât şi acel parfum tipic romantic rus: atmosfera aceea veche, romantică. Avem şi dragoste şi crimă şi romantism”, a declarat regizoarea Mihaela Bogdan.

Dirijorul Allesandro Cedrone s-a declarat impresionat de profesionalismul artiştilor Operei Naţionale Române din Iaşi, el având are o colaborare cu aceştia încă din luna septembrie.

e-Cultura.info / Autor: Daniela Malache.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest