fbpx

                                                                             pictogramae

O sărbătoare a calității, o carte de vizită a României

Ministrul Culturii, Hunor Kelemen, consideră că Bookfest reprezintă o sărbătoare a calității, o carte de vizită a României.

“Evenimentul Bookfest este o sărbătoare a calității, un eveniment ideal în viața noastră cotidiană, o carte de vizită a României și sperăm să fie un prilej de bucurie, nu doar pentru elite, ci o sărbătoare a tuturor iubitorilor de carte”, a afirmat, ministrul Culturii, la deschiderea celei de-a IX-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest.

În opinia ministrului Culturii, invitarea Poloniei la Bookfest “ne duce cu gândul la o cultură conștientă de propriile sale valori, o cultură care știe să prezinte toate acestea ca și când ar fi ale noastre, ale cetățenilor spațiului cultural est european. Întâlnirea culturilor prin carte, prin cuvântul scris, face să dispară diferențele și, de foarte multe ori, extremismele din viața noastră”, a spus Hunor Kelemen.

El a subliniat că, deși cultura, sau diplomația prin cultură nu rezolvă toate problemele cotidiene, actului artistic de orice natură nu-i poate fi impusă nici o direcție didactică anume, însă libertatea de gândire a creatorilor, ideile nuanțate și integratoare care ajung la oameni prin cărți pot ajuta societatea noastră să se ruleze spre o construcție echilibrată europeană în care nivelul comun este valoarea culturală.

“Cartea este cel mai ieftin și mai sigur mod de a călători. Datorită cărților putem ajunge în siguranță în fiecare colț al lumii, putem să atingem personaje, eroi care au dispărut demult, putem cunoaște o realitate care nu a existat niciodată și care nu va exista niciodată. Pe scurt, cartea e cea mai mare fereastră a lumii”, a afirmat Bogdan Zdrojewski, ministrul Culturii și Patrimoniului Național din Polonia.

La eveniment au participat, alături de Grigore Arsene, directorul Asociației Editorilor din Românie (AER), Marek Szczygiel, ambasadorul Poloniei la București și principele Nicolae al României.

Nume mari ale culturii române vor fi prezente la Bookfest, un loc special în programul salonului urmând să-l ocupe copiii, nu numai pe 1 iunie, ci pe toată perioada evenimentului, aceștia având un spațiu special amenajat unde vor putea participa la ateliere, lecturi și evenimente special gândite pentru ei.

Polonia este țară invitată la Bookfest, sub sloganul “Quo vadis Polonia? Spre următorul Nobel”, Institutul Polonez pregătind o serie de manifestări menite să promoveze literatura polonă și să sporească interesul publicului român pentru autorii contemporani și clasici polonezi.

Accesul la Bookfest și la toate evenimentele din cadrul acestuia este gratuit, programul de vizitare fiind următorul: miercuri, joi și duminică — 10,00-20,00, iar vineri și sâmbătă — 10,00-21,00.

Salonul Internațional de Carte Bookfest 2014 este organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România și cu sprijinul Institutului Polonez din București.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer