Opera Carmina Burana spectacol eveniment la Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploieşti

Opera Carmina Burana spectacol eveniment la Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploieşti

Filarmonica

Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploieşti

Spectacolul eveniment “Carmina Burana”, va avea loc, în data de 11 martie, la Ploieşti, fiind pentru prima dată în ultimii 15 ani când acest concert este interpretat în acest oraş.

Directorul Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploieşti, Vlad Mateescu, a declarat, că acesta este unul dintre cele mai importante concerte din cadrul Stagiunii aniversare 65 şi va avea loc duminică, de la ora 19,00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Ploieşti.

“Această operă de artă ‘Carmina Burana’, de Carl Orff, va fi pusă în scenă pe data de 11 martie într-o distribuţie extraordinară. Alături de noi vom avea Corul academic al Filarmonicii Oltenia, întregul concert va fi dirijat de marele maestru Tiberiu Soare. De asemenea, este un concert care pe scena oraşului Ploieşti nu a mai fost interpretat de mai bine de 15 ani. (…) ‘Carmina Burana’ este numele unui manuscris care conţine 254 de poezii şi texte dramatice din secolele XI, XII şi XII. Manuscrisul a fost găsit în 1803 în mănăstirea Benediktbeuern în Bavaria şi se află în prezent în biblioteca naţională bavareză în Munchen”, a spus Vlad Mateescu.

CITEȘTE ȘI  Dirijorul Kristjan Järvi, director de onoare al Festivalului RadiRo 2016

Solişti spectacolului eveniment vor fii Ramona Păun – soprană, Ştefan Ignat şi Cezar Ouatu – contratenor, în program intrând şi corul de copii al Colegiului de Artă “Carmen Sylva” din Ploieşti, cantată scenică de Carl Orff.

e-Cultura.info/ Autor: Anamaria Toma.


Share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus