fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Opera Comica pentru Copii devine Centrul Regional Cantus Mundi

Semnarea parteneriatului

Semnarea parteneriatului

Soprana Felicia Filip, Manager al Operei Comice pentru Copii și dirijorul Ion Marin, Președintele Programului Național Cantus Mundi au semnat un acord de parteneriat prin care instituția bucureșteană devine Centrul Regional Cantus Mundi.

Astfel, beneficiind de suportul didactic al membrilor Corului Madrigal, sute de copii din București vor trece, lunar, pragul operei pentru a socializa prin intermediul cântului coral.

Parteneriatul vizează atât sprijinul logistic pentru susținerea Programului Cantus Mundi – Regiunea București (sediu logistic, spații de repetiții, organizarea de concerte), cât și cooperarea artistică între Opera Comică pentru Copii și Corul Național de Cameră Madrigal.

Când am devenit manager al Operei Comice pentru Copii, mi-am asumat inițiativa de a face nu numai spectacole pentru copii, ci și spectacole ale copiilor. Prin practicarea muzicii corale, copilul învață să socializeze, se dezvoltă armonios și devine sensibil față de societate și de cultură. Cantus Mundi este, din acest punct de vedere, un program strategic pentru România. Instituția noastră, va sprijini semnificativ implementarea lui în București., a declarat Felicia Filip, Manager Opera Comică pentru Copii.

CITEȘTE ȘI  Procedura de includere în Patrimoniul UNESCO a Roşiei Montane reluată

Prin limbajul muzical, copiii pot comunica și tinde către o adevărată armonie socială necesară lumii de mâine, care trebuie să le apartină lor. Pe cei bogați sau săraci, pe cei cu probleme de orice fel sau pe cei lipsiți de griji, programul nostru îi aduce laolaltă, militând împotriva oricărui criteriu discriminatoriu, a declarat Directorul de Onoare al Corului Național de Cameră Madrigal și Președintele Cantus Mundi, Ion Marin.

Inițiat în anul 2012, Programul Național Cantus Mundi are ca scop integrarea socială, înlăturarea barierelor discriminatorii dintre tinerii aparținând diverselor medii, prin intermediul cântului coral și al terapiei muzicale de grup.

Programul își propune ca în următorii 3 ani să atingă performanța de a aduce în mișcarea corală 60 000 de copii și de a pregăti 1200 de dirijori. Directorul Artistic cantus Mundi este dirijoarea Corului Național de Cameră Madrigal, Anna Ungureanu.

e-Cultura.info

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest