fbpx

Opera Comica pentru Copii devine Centrul Regional Cantus Mundi

Semnarea parteneriatului

Semnarea parteneriatului

Soprana Felicia Filip, Manager al Operei Comice pentru Copii și dirijorul Ion Marin, Președintele Programului Național Cantus Mundi au semnat un acord de parteneriat prin care instituția bucureșteană devine Centrul Regional Cantus Mundi.

Astfel, beneficiind de suportul didactic al membrilor Corului Madrigal, sute de copii din București vor trece, lunar, pragul operei pentru a socializa prin intermediul cântului coral.

Parteneriatul vizează atât sprijinul logistic pentru susținerea Programului Cantus Mundi – Regiunea București (sediu logistic, spații de repetiții, organizarea de concerte), cât și cooperarea artistică între Opera Comică pentru Copii și Corul Național de Cameră Madrigal.

Când am devenit manager al Operei Comice pentru Copii, mi-am asumat inițiativa de a face nu numai spectacole pentru copii, ci și spectacole ale copiilor. Prin practicarea muzicii corale, copilul învață să socializeze, se dezvoltă armonios și devine sensibil față de societate și de cultură. Cantus Mundi este, din acest punct de vedere, un program strategic pentru România. Instituția noastră, va sprijini semnificativ implementarea lui în București., a declarat Felicia Filip, Manager Opera Comică pentru Copii.

Prin limbajul muzical, copiii pot comunica și tinde către o adevărată armonie socială necesară lumii de mâine, care trebuie să le apartină lor. Pe cei bogați sau săraci, pe cei cu probleme de orice fel sau pe cei lipsiți de griji, programul nostru îi aduce laolaltă, militând împotriva oricărui criteriu discriminatoriu, a declarat Directorul de Onoare al Corului Național de Cameră Madrigal și Președintele Cantus Mundi, Ion Marin.

Inițiat în anul 2012, Programul Național Cantus Mundi are ca scop integrarea socială, înlăturarea barierelor discriminatorii dintre tinerii aparținând diverselor medii, prin intermediul cântului coral și al terapiei muzicale de grup.

Programul își propune ca în următorii 3 ani să atingă performanța de a aduce în mișcarea corală 60 000 de copii și de a pregăti 1200 de dirijori. Directorul Artistic cantus Mundi este dirijoarea Corului Național de Cameră Madrigal, Anna Ungureanu.

e-Cultura.info

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.