AFCN lansează o noua sesiune de finanţare

AFCN lansează o noua sesiune de finanţare

AFCN lansează o noua sesiune de finanţare

Administraţia Fondul Cultural Naţional (AFCN) lansează o dublă sesiune de finanțare deschisă atât proiectelor cu derulare anuală, cât și programelor culturale cu o durata de minimum 18 luni.

Perioada de înscriere a proiectelor și programelor culturale este 01 – 30.09.2016,termenul limită este 30 septembrie 2016, ora 17:00.

Sesiunea I / 2017, cu un buget total de de 7.735.000 lei,pentru finanțarea deproiecte culturale, propune nouă arii de finanțare, cu priorități specifice pentru fiecare arii tematice precum activități muzeale, teatru, dans, muzică, patrimoniu cultural național, patrimoniu imaterial, formare profesională în domeniul culturii – inclusiv management cultural și educație culturală. AFCN promovează întoarcerea la cultură, reorientarea către cultură, susținerea artiștilor, în special a celor tineri, care studiază sau activează în domeniul culturii.

Totodată demarează o sesiune pilot de finantare anuale a programelor culturale, cu un buget total de 2 milioane de lei, ce vizează susținerea propunerilor de anvergură, cu premise de sustenabilitate, axate pe producția de proiecte artistice noi.

Sunt eligibile programe culturale ce se vor derula pe perioada cuprinsă între ianuarie 2017 şi 15 noiembrie 2018. Bugetul care poate fi solicitat pentru un program cultural trebuie să se înscrie între minimum 150.000 lei și maximum 200.000 lei și să asigure o cofinanțare de 25% din suma propusă. De asemenea, o condiție în acordarea finanțării o constituie existența a cel puțin 2 parteneri instituționali, naționali și/sau internaționali.


Administrația Fondului Cultural Național
(A.F.C.N.), instituție publică subordonată Ministerului Culturii, oferă în fiecare an finanțări nerambursabile instițutiilor publice, organizațiilor neguvernamentale și persoanelor juridice de drept privat care desfășoară activități culturale.

AFCN sprijină îmbunatățirea percepției publicului larg asupra artei contemporane și facilitarea accesului unui numar cât mai mare de oameni la evenimentele culturale finanțate.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer