“Ostalgia”, de Simona Rota,cea mai bună carte de fotografie a anului

Cea mai bună carte de fotografie a anului este cea a artistei românce Simona Rota, “Ostalgia”, informează vineri Diario de Cadiz, potrivit deciziei juriului Festivalului Internațional de Fotografie și Arte Vizuale PHotoEspańa 2014.

Premiul PhotoEspańa 2014 pentru cea mai bună astfel de carte are o relevanță importantă pentru activitatea și munca fotografilor contemporani, amintește publicația citată.

“Ostalgia” este o serie fotografică realizată de artista româncă pe durata a doi ani — 2010-2012 — în urma unei sarcini de documentare primite de la Muzeul de arhitectură din Viena. Mai precis, cartea a luat naștere în cadrul muncii de documentare asupra modernismului sovietic, arhitectura promovată din 1955 în fostele republici sovietice.

Simona Rota (născută la Măcin, în România, în 1979), participă la Festivalul Internațional de Fotografie și Arte Vizuale PHotoEspańa 2014 cu expoziția ‘Instant Village’, inaugurată la sediul ICR Madrid. ‘Instant Village I’ a fost realizată în Tenerife între 2010 și 2011; ‘Instant Village II’ a fost realizată în 2013 în Fuerteventura; ‘Instant Village III’, care vizează Gran Canaria, completează trilogia și este partea în curs de realizare.

Artista româncă a publicat cărțile ‘Ostalgia’ (Fabulatorio — Kursala, Cadiz, 2013) și ‘Missbehave’ (Vibok Works Sevilla, 2013). ‘Ostalgia’ a fost aleasă printre primele 10 cele mai bune cărți de fotografie în 2013, de către Centrul Internațional de Fotografie de la New York (ICP).

Pe lângă premiul anunțat vineri, cartea este inclusă și în expoziția ‘Cele mai frumoase albume de fotografie ale anului’, care va fi deschisă la Biblioteca Națională a Spaniei până în 27 iulie.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.