fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Papa Francisc mulţumește profund pentru primirea cordială din România

Papa Francisc

Papa Francisc

Papa Francisc a transmis, printr-o scrisoare trimisă Cardinalului Lucian Mureşan, Arhiepiscop Major al Bisericii Greco-Catolice, mulţumirea profundă pentru “primirea cordială” şi pentru “atenţia” cu care a fost pregătită vizita sa la Blaj, menţionând, totodată, că s-a bucurat să cunoască personal “realitatea Bisericii din România”.

“La întoarcerea din Călătoria Apostolică din România, doresc să reafirm Eminenţei Voastre, Episcopilor, preoţilor, persoanelor consacrate şi credincioşilor laici mulţumirea mea profundă pentru primirea cordială şi pentru atenţia cu care aţi pregătit Vizita la Blaj şi în ţară. M-am bucurat să cunosc personal realitatea Bisericii din România, atât de vie şi de angajată în mărturisirea cu bucurie a credinţei. Domnul să vă păstreze credincioşi şi plini de zel apostolic, iar eroicul exemplu al noilor Fericiţi Martiri să însoţească şi să susţină slujirea voastră faţă de Biserică”, a transmis Suveranul Pontif.

Totodată, Suveranul Pontif a cerut, potrivit obiceiului său, ca şi credincioşii greco-catolici din România să se roage pentru el. “Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze şi Maica Domnului să vă ocrotească. În Cristos, cu dragoste frăţească”, se încheie scrisoarea semnată Franciscus.

Suveranul Pontif a oficiat la Blaj, în 2 iunie, pe Câmpia Libertăţii, ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici martiri, eveniment la care au fost prezenţi 100.000 de pelerini. Potrivit autorităţilor, la toate evenimentele desfăşurate pe durata prezenţei Papei Francisc la Blaj au fost 120.000 de oameni.

e-Cultura.info / Autor : Marinela Brumar.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest