fbpx

Patriarhia a oferit ajutoare în valoare totală de peste 4,3 milioane euro

Patriarhia Română

Patriarhia Română

Patriarhia Română a oferit ajutoare în valoare totală de peste 4,3 milioane euro persoanelor vulnerabile şi instituţiilor medicale afectate de pandemia COVID-19, potrivit unui raport al activităţilor de sprijin oferite în timpul stării de urgenţă dat publicităţii de Sectorul Social-Filantropic al Administraţiei Patriarhale.

Ajutoarele, în valoare totală de 20.896.872 lei, au constat în: hrană caldă, pachete alimentare, apă îmbuteliată, cumpărături de strictă necesitate, plata facturilor, servicii de cazare pentru carantină, transport la servicii medicale, donaţii în produse igienico-sanitare şi aparatură medicală, dispozitive electronice pentru educaţie de la distanţă destinate elevilor.

Numărul total de beneficiari din ţară a fost de 180.667, din care: 38.141 de persoane plasate în izolare, 3.945 de persoane plasate în carantină, 78.841 de vârstnici singuri şi fără sprijin, 59.740 de persoane vulnerabile social.

Eparhiile au donat instituţiilor medicale echipament de protecţie (măşti, viziere, ochelari, combinezoane, mănuşi, botoşi), dezinfectanţi şi aparatură medicală.

În timpul stării de urgenţă, centrele sociale ale parohiilor şi organizaţiilor bisericeşti şi-au adaptat activitatea la condiţiile impuse de pandemie.

Totodată, cantinele sociale au livrat hrană caldă la domiciliu, nu la sediile lor, şi au suplimentat numărul de porţii pentru a distribui şi personalului medical care a tratat pacienţi cu COVID-19.

Serviciile de consiliere şi cele medicale şi-au mutat activitatea online, iar centrele de zi pentru copii şi vârstnici şi-au suspendat temporar activitatea la sediu în perioada stării de urgenţă.

Sectorul Social-Filantropic al Administraţiei Patriarhale a încheiat opt contracte de sponsorizare pentru a distribui periodic alimente persoanelor vulnerabile, serviciilor sociale şi unităţilor medicale din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureştilor.

De asemenea, platforma ajutacubucurie.ro a înregistrat în total 595 de oferte de voluntariat, 125 de cereri de ajutor din 20 de eparhii şi 608 de donaţii în lei şi valută în valoare totală de peste 221.000 lei.

Potrivit sursei citate, unele eparhii, prin coordonatori desemnaţi şi voluntarii proprii, mulţi dintre ei preoţi, au lucrat în parteneriat cu instituţii ale statului, contribuind la rezolvarea cazurilor semnalate de Inspectorate Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Consilii judeţene şi Prefecturi.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu.

 

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie prietenilor

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.