Patriarhia Română a justificat în totalitate sprijinul primit pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului

Patriarhia Română a justificat în totalitate sprijinul primit pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului

Caterdrala Mântuirii neamului

Caterdrala Mântuirii neamului

Fondurile pentru finanțarea șantierului Catedralei Mântuirii Neamului au provenit de la Guvern, consilii locale și din colecta națională pentru construirea acestui edificiu, Patriarhia Română justificând în totalitate sprijinul primit în termenele prevăzute de lege, informează un comunicat al Administrației Patriarhale – Sectorul Monumente și Construcții Bisericești.

Potrivit sursei citate, între anii 2009 — 2016, Patriarhia Română a solicitat sprijinul financiar pentru șantierul Catedralei Guvernului României prin Secretariatul de Stat pentru Culte, Consiliului General al Municipiului București, Consiliilor Locale ale Sectoarelor Municipiului București, Consiliilor Județene și Consiliilor Locale ale Primăriilor orașelor capitale de județ din toată țara.

Conform comunicatului, deși a primit un procent de 5 — 6% din sumele solicitate, Patriarhia Română a justificat în totalitate sprijinul primit în termenele prevăzute de lege, în baza documentațiilor întocmite conform normelor legale, documentații care, după întocmire, au fost verificate de organele de control abilitate din cadrul Patriarhiei și înaintate instituțiilor care au acordat sprijinul.

“După verificarea și aprobarea lor de către organele de control abilitate ale instituțiilor care au acordat sprijinul, aceste documentații justificative au fost supuse controlului inspectorilor Curții de Conturi, care, după încheierea procedurii de control, nu au semnalat niciodată, până în prezent, vreo neregulă cu privire la justificările înaintate de Patriarhia Română pentru sprijinul primit și folosit la șantierul Catedralei Naționale”, subliniază comunicatul.

CITEȘTE ȘI  Papa a încheiat Jubileul Extraordinar al Milostivirii

Donațiile obținute între anii 2009 — 2016 prin colecta națională pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, organizată pe tot cuprinsul Patriarhiei Române, au fost folosite în exclusivitate la șantierul Catedralei Naționale. Modul de colectare și folosire a acestor donații a fost verificat în fiecare an de către organele de specialitate ale Patriarhiei Române și prezentate periodic pentru verificare și aprobare Permanenței Consiliului Național Bisericesc, iar la final de an Consiliului Național Bisericesc și Adunării Naționale Bisericești, se mai arată în comunicat.

Patriarhia reamintește că, “în ultimii ani, din cauza accentuării gradului de sărăcie a populației în timpul și după efectele crizei economice, aceste donații de la credincioșii din eparhii au devenit total insuficiente pentru continuarea lucrărilor la șantier în ritmul necesar pentru finalizarea Catedralei la termenul programat”.

“Acest termen a fost stabilit de către Patriarhia Română luând în considerație programul Guvernului României privind aniversarea, în anul 2018, a 100 de ani de statalitate românească modernă, urmând ca altarul noii Catedrale să fie sfințit cu acest prilej, Catedrala Națională fiind în primul rând dedicată eroilor români”, se mai arată în comunicatul citat.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus