Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient în România

Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient, Ioan al X-lea

Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient, Ioan al X-lea

Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient, Ioan al X-lea, care efectuează o vizită în România, consideră că țara noastră este locul de întâlnire între limba Occidentului și credința Răsăritului și a pledat pentru un dialog politic prin care în Siria să se reinstaureze pacea.

Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient, Ioan al X-lea, efectuează o vizită frățească în Patriarhia Română în perioada 28 noiembrie — 2 decembrie, la invitația patriarhului BOR, Daniel.

În discursul său, Patriarhul Antiohiei a afirmat “Biserica Ortodoxă Română constituie locul de convergență dintre Biserica Ortodoxa Răsăriteană și cea Catolică. De asemenea, Biserica Antiohiei este locul de convergență dintre culturile și civilizațiile greacă și siriacă. România este locul de întâlnire între limba Occidentului și credința Răsăritului, de aceea a fost numită latinitas orientalis. (…) Legăturile puternice între cele două biserici, cea română și cea antiohiană, n-au putut fi afectate nici de distanța geografică, nici de vremurile grele”. Venim astăzi cu durere sufletească adâncă pentru ceea ce se întâmplă în pământul Antiohiei, dar această durere o sufocăm cu încrederea în Domnul. (…) De mai mult de trei ani, Siria plătește cu sângele fiilor ei prețul demnității și suveranității ei. Siria nu pretinde că e o țară perfectă, dar nicio țară în lume nu poate pretinde perfecțiune. Soluția în Siria vine numai prin dialogul politic și pașnic. Ne-am săturat de sloganurile îndulcite. Singurul deziderat trebuie să fie recuperarea păcii în Siria și acest lucru nu este imposibil. Nu dorim să vedem țara noastră ca pe un pământ al terorismului transfrontalier. (…) Avem o mare durere în suflet pentru tot ceea ce se întâmplă pentru blocarea funcționării instituțiilor constituționale ce sunt legate prin acorduri externe care numai pot să se ocupe de binele cetățeanului ce primează în fața oricărui bine”, a adăugat patriarhul Antiohiei.

La rândul său Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, a subliniat că BOR acordă ajutor frățesc Bisericii Antohiei, continuând tradiția înaintașilor, și a pledat pentru reinstaurarea păcii în Siria.

“Suntem onorați și bucuroși că ați găsit timp să ne faceți o vizită. Reprezentanți o biserică apostolică, Biserica Antiohiei, despre care se scrie și în Sfânta Scriptură, fondată de Sfinții Apostoli Petru și Pavel. (…) În Siria se mai află câteva sate în care se vorbește încă limba aramaică, pe care a vorbit-o și Iisus Hristos. (…) Acum, din nefericire, creștinătatea din Orientul Mijlociu suferă foarte mult din cauza conflictelor armate iar situația din Siria este una dramatică, întrucât țara se află încă în război. De aceea, noi considerăm că avem nevoie de rugăciune comună, dar și de într-ajutorare frățească. În aceste zile vom avea și prilejul să fim informați despre situația creștinilor care suferă în Orientul Mijlociu și mai ales în Siria”, a afirmat patriarhul Daniel.

Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient va fi primit după-amiază la Palatul Cotroceni de președintele Traian Băsescu.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.