Patriarhul Daniel – 10 ani în fruntea Bisericii Ortodoxe Române

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel

Patriarhul Daniel sărbătorește împlinirea a 10 ani de la întronizarea în fruntea Bisericii Ortodoxe Române, potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Patriarhiei Române.

Joi, aniversarea va fi celebrată împreună cu toți membrii Permanenței Consiliului Național Bisericesc și ai Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, la Reședința Patriarhală, și apoi la Centrul cultural-misionar “Familia” din orașul Pantelimon.

Sâmbătă 30 septembrie, ora 8,30, în Paraclisul cu hramul “Sfântul Ierarh Grigorie Luminătorul” din Reședința Patriarhală, Preafericirea Sa va săvârși Sfânta Liturghie, iar la ora 12,00, în Paraclisul istoric “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” al Reședinței Patriarhale, va fi săvârșită o slujbă de Te Deum, urmată de o recepție în Salonul Sfinților Români, la care vor participa ostenitorii de la Reședința Patriarhală și oficialitățile care doresc să prezinte mesaje de felicitare.

De asemenea, “mesaje de felicitare cu ocazia aniversării a 10 ani de Patriarhat pot fi depuse la Secretariatul Reședinței Patriarhale sau transmise la adresa de e-mail cabinet.patriarhal@patriarhia.ro, informează sursa citată.

Sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 9,30, la Catedrala Patriarhală, în prezența membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și a unor ierarhi ortodocși din străinătate, a clericilor și a credincioșilor mireni doritori să participe, se va săvârși o slujbă de Te Deum, iar apoi va avea loc Ședința solemnă a Sfântului Sinod, în Aula “Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei.

e-Cultura.info Autor: Daniel Popescu.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.