fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Pelicula ‘Everything is Full of Her’, recompensat cu premiul pentru cel mai bun film la Festivalul CineMAiubit

Pelicula 'Everything is Full of Her', recompensat cu premiul pentru cel mai bun film la Festivalul CineMAiubit

Pelicula ‘Everything is Full of Her’, recompensat cu premiul pentru cel mai bun film la Festivalul CineMAiubit

Pelicula “Everything is Full of Her”, regia Maria Tilli (CSC Italia), a primit premiul pentru Cel mai bun film, oferit de CNC, la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit, în cadrul unei gale desfășurate duminică, la Cinema Elvira Popescu din București.

Juriul internațional al festivalului a reunit personalități din lumea cinematografică, atât din România, cât și din străinătate. Juriul Mare al festivalului i-a avut în componență pe Gyorgy Baron — critic și istoric de film din Ungaria, Dragan Milinkovic — regizor, producător, dramaturg din Serbia, Wang Yao — critic de film în China și autorul singurei cărți dedicate filmului românesc din Asia, Rodica Lazăr — actriță a Teatrului Bulandra, Bogdan Mustață — regizor laureat cu Ursul de Aur pentru scurtmetraj, Cătălin Cristuțiu — monteur de film și Marius Panduru — cel mai titrat director de fotografie român din ultimii ani, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Juriul secțiunii documentar i-a reunit pe Janka Barkcoczi — critic de film din Ungaria, Isabela Țenț — dublă laureată a competiției de documentar a festivalului CineMAiubit și câștigătoare a Premiului Gopo și pe Florin Iepan — remarcabil regizor de film documentar, iar juriul secțiunii animație-experimental a fost compus din regizorii de animație Constantina Mihăilă și Octavian Frecea și criticul de cinema Laurențiu Brătan.

Printre distincțiile care au fost acordate în cadrul galei se numără premiul pentru regie “Cristian Nemescu”, câștigat de Laura Samani (CSC Italia) pentru filmul “The Sleeping Saint”; premiul pentru producție de film românesc oferit lui Mihnea Aliciu pentru producția filmului “Omul din lună”; premiul Președintelui Uniunii Cineaștilor din România, câștigat de Ana-Maria Comănescu pentru filmul “Pipa, sexul și omleta”.

De asemenea, au fost acordate și premii pentru interpretare, câștigători fiind belgianca Lula Bery, pentru rolul din filmul “The Elusive”, și polonezul Michal Wlodarczyk pentru rolul din “Adaptation”.

Festivalul Internațional de Film Studențesc CineMAiubit a fost organizat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale” București (UNATC), Primăria Municipiului București, ArCub și Fundația Cinemaiubit, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), al Uniunii Cineaștilor din România (UCIN) și al Institutului Francez din București.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest