fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Personalitățile decorate de Principesa Margareta la Castelul Peleş

https://www.e-cultura.info/wp-content/uploads/2014/10/1Ceremonie-de-decorare-la-Castelul-Peles.jpg

Mai multe personalități ale vieții publice, între care interprete de muzică populară și actrițe, au fost decorate de Principesa Margareta într-o ceremonie care a avut loc în Holul de Onoare al Castelului Peleș din Sinaia, cu ocazia aniversării regelui Mihai la împlinirea vârstei de 93 de ani.

Principesa Margareta a acordat, în numele Regelui Mihai, 17 ordine și medalii — Crucea Casei Regale a României, Coroana României în grad de Cavaler, Coroana României în grad de Ofițer, Coroana României în grad de Comandor, Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate și Decorația regală ”Nihil Sine Deo”.

Printre personalitățile decorate s-au aflat cântărețele de muzică populară Sofia Vicoveanca și Maria Ciobanu, care au primit Ordinul Coroana României în grad de Cavaler, dar și actrițele Draga Olteanu-Matei și Tamara Buciuceanu, acestora fiindu-le înmânat Ordinul Coroana României în grad de Ofițer.

CITEȘTE ȘI  Procedura de includere în Patrimoniul UNESCO a Roşiei Montane reluată

Mitropolitul Andrei al Clujului și arhiepiscopul Nifon au primit Decorația Regală ”Nihil Sine Deo”, respectiv Ordinul Coroana României în grad de Ofițer, iar realizatorul de televiziune Stelian Tănase decorația Ordinul Coroana României în grad de Ofițer.

Pe lângă personalitățile vieții publice au mai fost decorate cu distincția ”Crucea Casei Regale a României” Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I” și municipiul Alba Iulia. Ceremonia de decorare a fost urmată de o recepție și de un dineu.

e-Cultura.info/Autor: Anamaria Toma

Ţi-a plăcut articolul? dă un share. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Ţi-a plăcut articolul? dă un share. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Ţi-a plăcut articolul? dă un share. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest