fbpx

                                                                             pictogramae

Personalitățile premiate la Gala Premiilor “Constantin Brâncoveanu”

Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu

Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu

Opt personalități care reprezintă arta și cultura românească au fost premiate la Gala Premiilor Brâncoveanu care a avut loc miercuri seară la Palatul Mogoșoaia.

Patriarhului Daniel i-a revenit premiul special, “pentru actul său de profundă rezonanță spirituală și patriotică de marcare a Anului Comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni” și pentru implicarea Bisericii Ortodoxe Române în retipărirea, în anul comemorării Martirilor Brâncoveni, a Bibliei de la București.

La secțiunea Cariere au fost premiați istoricul Dinu C. Giurescu, pentru întreaga activitate, și actorulMircea Albulescu, pentru “profesionalismul și dăruirea cu care slujește teatrul românesc”. La secțiunea Literatură a fost premiat scriitorul Nicolae Breban, pentru întreaga sa operă, și Ion Druță, pentru antologia “Vatra Blajinilor”, iar la secțiunea Istorie au primit distincții Ion Ghinoiu, coordonatorul Atlasului etnografic român, și Ionel Oprișan, autorul volumului “Mitul Brâncoveanu în creația populară românească”.

Juriul a fost alcătuit din academicienii Dan Berindei, Dumitru Radu Popescu și Augustin Buzura, prof. univ. dr. Andrei Marga, prof. univ. dr. Eugen Negrici, istoricul literar Magdalena Bedrosian și istoricul Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului București.

“Am lansat aceste premii, numite Premiile Constantin Brâncoveanu, premii care își propun să recompenseze cele mai merituoase lucrări în domeniul istoriei, dar și al artelor și arhitecturii. Decernarea premiilor se va desfășura anual în urma deliberărilor unui juriu constituit din personalități academice și din lumea artei. De asemenea, Premiile Brâncoveanu vor consta și într-o sponsorizare, ca o contribuție pentru un proiect, fie editarea unei cărți, fie pentru o cercetare, fie pentru o lucrare artistică”, a declarat Nawaf Salameh, președintele Fundației Alexandrion.

La festivitatea de decernare a Premiilor Brâncoveanu au concertat Corul Madrigal și soprana Oana Andra, acompaniată de pianistul și baritonul Alexandru Petrovici, urmați de un mini-recital al mezzosopranei Emanuela Pascu împreună cu tenorul Adrian Dumitru.

Premiile Brâncoveanu sunt reprezentate de statuete originale cu marele domnitor, lucrări originale ale sculptorului Ioan Bolborea.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest
                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer