Peste 12.000 de turiști au vizitat Cetatea Deva

Cetatea Deva

Cetatea Deva

Peste 12.000 de turiști români și străini au vizitat Cetatea Deva în luna octombrie, adulții reprezentând o jumătate din numărul total al vizitatorilor (52%) iar copiii – mai mult de o treime (36%), potrivit datelor statistice ale Serviciului Administrare Cetate Deva.

Procentul vizitatorilor care folosesc telecabina pentru călătoria dus-întors continuă să fie unul ridicat, de circa 92%, deși se constată totuși o scădere cu 3% față de datele statistice din perioada iulie-septembrie 2017.

“Cifrele arată o creștere cu 10% a numărului de vizitatori copii și cu 7% a turiștilor pensionari, comparativ cu luna septembrie 2017, dacă luăm în calcul doar persoanele care au folosit telecabina pentru cel puțin una dintre călătorii”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Mona Voinescu.

Considerată una dintre atracțiile turistice principale ale municipiului Deva, Cetatea este promovată intens la manifestări de profil, cel mai recent eveniment fiind Târgul Mondial de Turism de la Londra, care a avut loc în perioada 6-8 noiembrie.

Cetatea Deva a fost singurul monument istoric din județul Hunedoara promovat la World Travel Market 2017.

Aproape 365.000 de persoane au inclus Cetatea Deva pe lista obiectivelor vizitate de la redeschiderea monumentului pentru public, în aprilie 2016.

e-Cultura.info / Autor: Sorin Blada.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.