fbpx

                                                                             pictogramae

Peste 20 de producţii eligibile la Gala Premiilor Gopo

Gala Premiilor Gopo

Gala Premiilor Gopo

Peste 20 de filme documentare şi de ficţiune lansate în cinema în 2017 sunt eligibile pentru a fi nominalizate la Gala Premiior Gopo 2018, informează organizatorii.

Cea de-a XII-a ediţie a Galei Premiilor Gopo, va avea loc la sfârşitul lunii martie în Bucureşti. Înscrierile pentru cea de-a 12-a ediţie a Premiilor Gopo au loc în perioada 10 – 25 ianuarie.

Pentru ”Cel mai bun film românesc” al anului 2017 sunt eligibile: “Ana, mon amour”, câştigătorul Ursului de Argint pentru cea mai bună contribuţie artistică la Berlinale, “Fixeur”, propunerea României la Premiile Oscar, “Octav”, “Ghinionistul”, “6,9 pe scara Richter”, “Hawaii” sau “Un pas în urma serafimilor”. În lista filmelor eligibile se regăsesc anul acesta patru documentare lansate în 2017 – “Planeta Petrila”, “Ţara moartă”, “Ouăle lui Tarzan” şi “Lovesc, deci exist”.

Pentru a fi nominalizate filmele româneşti produse în România sau realizate în regim de co-producţie, dar cu participare majoritar românească, ce au avut premiera pe marile ecrane din ţară în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie a anului precedent şi au beneficiat de cel puţin o săptămână de difuzare cinematografică, în săli de cinema, cu acces pe bază de bilet.

Nominalizările la toate categoriile vor fi stabilite de un juriu de preselecţie format din profesionişti din domeniu. După anunţul nominalizărilor (cu o lună înaintea Galei), peste 450 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti vor fi invitaţi să voteze pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor din acest an, prin intermediul unui mecanism asigurat de PwC România, cu care organizatorii Premiilor Gopo au demarat un parteneriat încă din 2011.

În 2017, “Sieranevada“, filmul cu cele mai multe nominalizări, şi-a adjudecat şase statuete, printre care cele mai importante trofee ale serii – “Cel mai bun film”, “Cel mai bun regizor” (Cristi Puiu), “Cel mai bun scenariu” (Cristi Puiu), “Cea mai bună actriţă în rol principal” (Dana Dogaru), “Cea mai bună actriţă în rol secundar” (Ana Ciontea) şi “Cel mai bun montaj” (Letiţia Ştefănescu, Ciprian Cimpoi).

Gala Premiilor Gopo 2018 este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

După modelul celebrelor gale din domeniul cinematografiei europene Goya, Cesar sau BAFTA, Premiile Gopo recompensează anual performanţele cineaştilor români.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest
                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer