fbpx

Peste 20 de producţii eligibile la Gala Premiilor Gopo

Gala Premiilor Gopo

Gala Premiilor Gopo

Peste 20 de filme documentare şi de ficţiune lansate în cinema în 2017 sunt eligibile pentru a fi nominalizate la Gala Premiior Gopo 2018, informează organizatorii.

Cea de-a XII-a ediţie a Galei Premiilor Gopo, va avea loc la sfârşitul lunii martie în Bucureşti. Înscrierile pentru cea de-a 12-a ediţie a Premiilor Gopo au loc în perioada 10 – 25 ianuarie.

Pentru ”Cel mai bun film românesc” al anului 2017 sunt eligibile: “Ana, mon amour”, câştigătorul Ursului de Argint pentru cea mai bună contribuţie artistică la Berlinale, “Fixeur”, propunerea României la Premiile Oscar, “Octav”, “Ghinionistul”, “6,9 pe scara Richter”, “Hawaii” sau “Un pas în urma serafimilor”. În lista filmelor eligibile se regăsesc anul acesta patru documentare lansate în 2017 – “Planeta Petrila”, “Ţara moartă”, “Ouăle lui Tarzan” şi “Lovesc, deci exist”.

Pentru a fi nominalizate filmele româneşti produse în România sau realizate în regim de co-producţie, dar cu participare majoritar românească, ce au avut premiera pe marile ecrane din ţară în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie a anului precedent şi au beneficiat de cel puţin o săptămână de difuzare cinematografică, în săli de cinema, cu acces pe bază de bilet.

CITEȘTE ȘI:  Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu va fi organizat online.

Nominalizările la toate categoriile vor fi stabilite de un juriu de preselecţie format din profesionişti din domeniu. După anunţul nominalizărilor (cu o lună înaintea Galei), peste 450 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti vor fi invitaţi să voteze pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor din acest an, prin intermediul unui mecanism asigurat de PwC România, cu care organizatorii Premiilor Gopo au demarat un parteneriat încă din 2011.

În 2017, “Sieranevada“, filmul cu cele mai multe nominalizări, şi-a adjudecat şase statuete, printre care cele mai importante trofee ale serii – “Cel mai bun film”, “Cel mai bun regizor” (Cristi Puiu), “Cel mai bun scenariu” (Cristi Puiu), “Cea mai bună actriţă în rol principal” (Dana Dogaru), “Cea mai bună actriţă în rol secundar” (Ana Ciontea) şi “Cel mai bun montaj” (Letiţia Ştefănescu, Ciprian Cimpoi).

Gala Premiilor Gopo 2018 este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

După modelul celebrelor gale din domeniul cinematografiei europene Goya, Cesar sau BAFTA, Premiile Gopo recompensează anual performanţele cineaştilor români.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.