fbpx

                                                                             pictogramae

Peste 40 de producții radiofonice din întreaga lume în competiția Festivalului Grand Prix Nova

Attila Vizauer, redactorul-șef al Redacției Teatru a Radiodifuziunii Române

Attila Vizauer, redactorul-șef al Redacției Teatru a Radiodifuziunii Române

Peste 40 de producții din întreaga lume vor concura la festivalul internațional de teatru radiofonic Grand Prix Nova, a declarat redactorul-șef al Redacției Teatru a Radiodifuziunii Române, Attila Vizauer, la o conferință de presă, cu ocazia deschiderii evenimentului.

El a menționat că în competiție sunt producții din țări europene, dar și din Australia, Canada, Rusia și Iran. Potrivit acestuia, la secțiunea forme scurte concurează 19 piese de până în 10 minute, iar la cea de teatru radiofonic 24 de piese de până în 60 de minute.

Attila Vizauer a menționat că audițiile vor avea loc în perioada 31 mai — 3 iunie.

“Limba în care se desfășoară festivalul este engleza (…), piesele sunt în limba lor originală, dar toți cei care vin la audiție primesc un text al scenariului în limba engleză”, a precizat Vizauer, care a subliniat că festivalul este dedicat inovației.

Potrivit acestuia, premierea va avea loc pe 4 iunie, la Palatul Elisabeta. “Vor fi oferite premiile 1, 2 și 3 la secțiunea Teatru radiofonic, premiul 1, 2 și 3 la secțiunea forme scurte. Fiecare premiu este un trofeu — aur, argint și bronz, iar premiul întâi la fiecare secțiune înseamnă și bani — 4.000 de euro pentru premiul întâi la Teatru Radiofonic și 2.000 de euro la forme scurte. Oul care este trofeul reprezintă noul și duce la ceea ce se numeste oul lui Columb, adică acea idee genială care părea la îndemâna oricui, dar nu o au decât cei aleși”, a arătat Vizauer.

El a precizat că festivalul, aflat la cea de-a IV-a ediție, este organizat de Radio România și se desfășoară sub patronajul Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României.

La Grand Prix Nova personalități de pe toate continentele își vor disputa cele șase trofee la București, distincții dedicate celor două secțiuni — spectacole radiofonice și forme scurte. Juriul format din patru personalități internaționale și un nume de marcă al creației radiofonice românești va decide câștigătorii.

Grand Prix Nova propune o serie de evenimente dedicate specialiștilor și marelui public. Centenarul DADA va fi celebrat de Radio România printr-un workshop în cadrul festivalului. Sâmbătă, 4 iunie, de la ora 19,30, la Teatrul Odeon, va avea loc o reprezentație în premieră națională cu spectacolul polonez “Meșterul Manole”.

Nu în ultimul rând, calitatea de scenarist pentru radio a lui Federico Fellini va fi relevată iubitorilor de film și sunet cu prilejul a două evenimente în cadrul Grand Prix Nova.

e-Cultura.info/ Autor: Iulia Carciog


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer