fbpx

Peste 4000 de iubitori ai muzicii și poeziei la Gala folk “Om Bun” 2016

Gala de folk

Gala de folk “Om Bun” 2016

Peste 4.000 de iubitori ai muzicii și poeziei au venit la Gala folk “Om Bun” 2016, luni seară, la din București, unde, timp de patru ore, au avut posibilitatea să-i asculte, într-un maraton folk de excepție, pe Zoia Alecu, Nicu Alifantis, Mircea Vintilă, Vasile Șeicaru, Marius Bațu, Emeric Imre și pe tinerii din trupa Spam.

Cosmin Vaman, Alexandra Andrei, Tudor Olaru, Ciprian Diaconu și Alex Cismaru, sau trupa Spam, au fost cei care au deschis show-ul de la Sala Palatului. Printre piesele cântate de ei s-au aflat “Locul femeii e la cratimă”, “De ce nu apar folkiștii la televizor” sau “Cele mai frumoase”.

“E emoționant să cânți pe scena aceasta. Pentru noi este pentru prima oară și suntem onorați”, a spus Cosmin Vaman, liderul formației citat de Agerpres.

Tinerii au fost urmați de mult mai cunoscutul Emeric Imre. Acompaniat de public, artistul a interpretat câteva dintre cele mai iubite piese ale sale — “Jurământ”, “Gară”, “Buna variantă rea”, dar și “Nebunul de alb”, piesă la care a fost acompaniat de toți cei prezenți în sală.

“Vă mulțumesc că, într-o lume plină de playback, voi veniți la concertele noastre live”, a mulțumit Emeric Imre publicului.

A urmat Zoia Alecu — “Încă un tren”, “Doar o zi”, “Ritza”, “Fără nevastă” și “Vino aici”.

“Sunt artiști unul și unul în această seară. Îmi plece că sunteți mulți în seara asta. Dacă aș avea o casă așa mare, v-aș lua pe toți cu mine”, a spus Zoia Alecu.

Constănțeanul Marius Bațu, de la Poesis, și-a început recitalul cu una dintre cele mai cunoscute melodii ale sale, “Cântec șoptit”. Au urmat “Creanga de aur” — melodie de pe cel mai nou album al trupei Poesis, “Imperfectă”, “Cea mai frumoasă floare” și “2000 de ani”, piesă interpretată în aplauzele ritmate ale publicului.

“Bucurie mare pentru mine să fim în seara aceasta împreună”, a spus și Mircea Vintilă. El a încântat publicul cu piese precum “Un om pe niște scări”, “Pământul deocamdată”, “Un colț de cer pe pământ”, “Lordul John”, “Miruna” sau “Popa Nan”.

Vasile Șeicaru i-a îndemnat pe spectatori să-l acompanieze la melodii precum “Actorul”, “Vânare de vânt”, “Antiprimăvara”, “Din prea mult sau prea puțin” sau “La adio”.

Cantautorul Ducu Bertzi și-a încântat ascultătorii atât cu melodii din repertoriul său, cât și cu două colinde. Recitalul său a început cu “Când s-o-mpărțit norocul”, “Și de-ar fi”, “M-am îndrăgostit numai de ea”, “Omul pădurii” și colindele “Primenește gazdă casa” și “Sculați, sculați oameni buni”.

“Bun găsit! Vă mulțumesc foarte mult că ați venit aici. Este o deosebită plăcere pentru mine să cânt în fața atâtor oameni. Este absolut emoționant”, a spus și Nicu Alifantis. El și-a început show-ul cu piesele “Ce bine că ești” și “Cântec de iarnă”.

În prezentarea melodiei “Inscripție pe un inel”, artistul a ajutat și un tânăr să-și ceară iubita de soție. El a povestit cum, cu o zi în urmă, a primit un bilet în care Andrei îi cerea ajutorul ca să facă o cerere în căsătorie. “Ești în sală, Andrei? Da, uite-l în spate! Sper că ți-am fost de folos. Acum urmează melodia”, a spus Alifantis.

Au urmat piesele “Ajunul din copilărie” și “Cântec de iubire (Sonet iubirii împlinite)”.

La insistențele publicului, Alifantis a fost singurul artist care a rămas pe scenă și pentru un bis.

“Din păcate, luați din timpul unui om pe care l-am iubit din copilărie (n.r. — Mircea Baniciu), nu că ar fi mai bătrân ca mine, doar a început să cânte mai devreme”, a glumit Alifantis.

Aplaudat în picioare de spectatorii prezenți la Sala Palatului, Alifantis și-a încheiat reprezentația cu “Te uită cum ninge decembre”.

“Haideți să cântăm împreună fiindcă niciunul dintre noi nu a venit aici să se lanseze”, a spus și Mircea Baniciu în aplauzele spectatorilor.

Baniciu a prezentat trei piese publicului — “Tristeți provinciale”, “Dealul cu dor” și “Eșarfa în dar” — iar finalul spectacolului i-a adus pe scenă pe aproape toți folkiștii care au fost prezenți la gală.

Seara s-a încheiat cu piese arhicunoscute — “Andrii Popa”, “Vinovații fără vină”, “Om Bun” și “Cântecul bufonului” — și cu versuri de Florian Pittiș, în interpretarea celui care a făcut oficiile de gazdă, actorul Flaviu Crișan.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.                                                                                                                                                  

 • Centrul de preferințe pentru confidențialitate

  carte