Peste o sută de preoți la oficierea Sfintei Liturghii de la Mănăstirea Putna

Mănăstirea Putna

Mănăstirea Putna

Câteva mii de credincioși au asistat, joi, la Mănăstirea Putna, la Sfânta Liturghie prilejuită de praznicul Sfîntului Voievod Ștefan cel Mare.

Slujba a fost oficiată de un sobor format din 137 de preoți din România, Grecia, Ucraina, Repubica Moldova și Rusia, în frunte cu ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, ÎPS Teodosie, arhiepiscop al Tomisului, Prea Sfințitul Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului și Prea Sfințitul Macarie, episcop al Europei de Nord.

După Sfînta Liturghie, cei aproximativ trei mii de credincioși, dar și oficialități locale și județene, au asistat la un ceremonial militar, în cadrul căruia s-au depus coroane de flori la mormântul lui Ștefan cel Mare.

Printre cei prezenți la Mănăstirea Putna s-au aflat prefectul de Suceava, Constantin Harasim, subprefectul Atanasă Nistor, primarul Sucevei Ion Lungu, deputații PNL Sanda Maria Ardeleanu și Ioan Balan, precum și președintele Consiliului Județean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.

Mănăstirea Putna este prima și cea mai importantă ctitorie a Sfîntului Voievod Ștefan cel Mare, domn al Moldovei între anii 1457 și 1504.

Mănăstirea Putna supranumită ”Ierusalimul Neamului Românesc”, a fost un important centru cultural, unde s-au copiat manuscrise și au fost realizate miniaturi prețioase. Lăcașul de cult deține un bogat muzeu mănăstiresc, cu broderii, manuscrise, obiecte de cult, icoane.

La Mănăstirea Putna se află mormântul lui Ștefan cel Mare și Sfînt, precum și mormintele a două dintre soțiile voievodului, dar și a doi dintre fiii săi.

Pomenirea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare este al doilea hram al Mănăstirii Putna, pe lângă cel istoric din 15 august, ”Adormirea Maicii Domnului”.

e-Cultura.info

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.