fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Pianista Mădălina Paşol revine pe scena Ateneului Român

Pianista Mădălina Paşol

Pianista Mădălina Paşol

Pianista Mădălina Paşol revine pe scena Ateneului Român pe 17 martie, într-un spectacol-eveniment în care îi va aduce un omagiu lui Dinu Lipatti.

Mădălina Paşol va interpreta lucrările prezentate de marele pianist român în ultimul său recital din 16 septembrie 1950, de la Besancon – opusuri de Mozart, Schubert, Chopin, Bach, Ravel.

Invitată în spectacol va fi actriţa Ştefana Samfira, care va citi scrisori adresate de Lipatti profesorilor săi Mihai Jora, Florica Musicescu, Nadia Boulanger, dar şi unor mari personalităţi ale timpului – Clara Haskil, George Georgescu, Nikita Magaloff.

Spectacolul este organizat de Filarmonica “George Enescu” din Bucureşti, iar biletele pot fi rezervate pe site-ul: rezervari.fge.org.ro.

Mădălina Paşol a concertat ca solistă sau în formaţii camerale împreună cu artişti de renume mondial. După absolvirea Liceului de Artă “George Enescu” a obţinut o bursă de studii la Universitatea de Arte din Berlin, la clasa profesor Georg Sava şi apoi la clasa profesor Pascal Devoyon. Pentru merite deosebite obţine bursa “Nachwuchs Forderung Stipendium – NaFog” a Senatului Cultural German, oferită pentru cursurile de master, precum şi diploma de pianist concertist.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest