Pianul donat Filarmonicii Botosani folosit încă un an

Pianul donat Filarmonicii Botosani folosit încă un an

Clubul Parlamentarilor Români ‘Ion Rațiu’ va permite Filarmonicii din Botoșani să utilizeze, cel puțin un an, pianul donat în 2007, a declarat, luni, viceprimarul municipiului Botoșani, Cătălina Lupașcu.

Potrivit acesteia, proprietarii pianului au fost de acord cu prelungirea contractului de comodat, astfel încât instituția de cultură din Botoșani să nu rămână fără posibilitatea de a organiza spectacole de pian.

“Astăzi urmează să fie semnată prelungirea contractului de comodat, iar ulterior vom face demersuri pentru o eventual donație”, a afirmat Lupașcu.

În urmă cu două săptămâni,Filarmonica a fost somată ca în termen de 15 zile să înapoieze pianul pe care l-a primit în 2007, de la fostul președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, și europarlamentarul Renate Weber.

Reprezentanții Filarmonicii din Botoșani susțin că pianul este strict necesar unei orchestre simfonice, iar predarea acestuia ar pune instituția în dificultate.

CITEȘTE ȘI  Violoncelistul Răzvan Suma în recital "Vă place... Brahms?" la Oradea

“Este un pian foarte bun, dar dacă nu este al nostru, vom vedea … El a fost adus cu ocazia primelor alegeri pentru Parlamentul European. Atunci candida doamna Renate Weber, fiica primului dirijor și director al Filarmonici din Botoșani, fondator al acestei instituții. Printr-un gest de entuziasm, ne-au adus pianul, în ideea de a fi utilizat de către profesioniști în mod profesionist”, a declarat, în urmă cu două săptămâni, secretarul muzical al Filarmonicii, Ioan Țurcanu.

Acesta susține că, dacă pianul donat de parlamentari va fi retrocedat, Filarmonica se va întoarce la vechiul pian, ‘care sună ca un țambal’ și o să programeze mai puține concerte cu pian.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus