Piața de artă - record mondial 7 miliarde de dolari

Piața de artă – record mondial în primul semestru din 2014 – 7 miliarde de dolari

Valoarea licitațiilor cu obiecte de artă a crescut cu 17% în primul semestru din 2014, depășind 7 miliarde de dolari și înregistrând un record istoric pentru această perioadă a anului, a declarat în exclusivitate pentru AFP firma Artprice.

În primele șase luni ale anului, licitațiile cu obiecte de artă organizate la scară mondială au atins 7,15 miliarde de dolari (5,22 miliarde de euro), față de 6,11 miliarde de dolari (4,66 miliarde de euro) în primul semestru al anului trecut, potrivit firmei franceze, numărul unu mondial în domeniul datelor de pe piața de artă, care își publică pentru prima dată cifrele semestriale.

În perioada menționată, în fruntea pieței de artă (picturi, sculpturi, desene, fotografii, stampe) s-au aflat Statele Unite, cu vânzări de 2,38 miliarde de dolari, cu 28% mai mult decât anul trecut, relatează 20minutes.fr. Cota de piață deținută de SUA a fost de 33,4%. Locul al doilea este ocupat de China, cu vânzări de 1,97 miliarde de dolari, creșterea față de 2013 fiind de 6,9%. Cota de piață a Chinei a urcat la 27,7%.

CITEȘTE ȘI  Lucrările lui Dali și Miro expuse timp de opt săptămâni la Iași

Podiumul este completat de Marea Britanie, cu vânzări de 1,8 miliarde de dolari, în creștere cu 25% (cotă de piață de 25,2%), în timp ce Franța se află pe locul al patrulea, cu vânzări de 284 milioane de dolari, în scădere cu 0,22% (cotă de piață de 3,98%), încheie.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus