Piesa lui Matei Vișniec ”Și cu violoncelul ce facem?”, participă în cadrul VAULT Festival 2017

 Piesa ''Și cu violoncelul ce facem?''

Piesa ”Și cu violoncelul ce facem?”

Piesa lui Matei Vișniec ”Și cu violoncelul ce facem?” de Vasile Nedelcu, o satiră savuroasă și mereu actuală a autoritarismului, care atacă frontal intoleranța și prostia, va fi prezentată în premieră britanică în perioada 8-12 februarie în cadrul VAULT Festival 2017.

Amuzantă și neagră, această comedie suprarealistă, semnată de cel mai jucat dramaturg român în viață, este pusă în scenă de o echipă creativă formată, aproape exclusiv, din artiști români stabiliți în Marea Britanie: regizorul Vasile Nedelcu, actorii Simona Armstrong, Mihai Arsene și Tudor Smoleanu, violoncelistul Nick Allen și coregrafa Mălina Andrei. Coloana sonoră originală, interpretată live, aparține lui Iancu Dumitrescu. Piesa va fi jucată în limba engleză și este deja sold-out pentru trei dintre cele șase reprezentații programate.

Montarea a atras deja atenția presei britanice. Cu doar două zile în urmă, Lyn Gardner de la prestigiosul The Guardian nominaliza ”Și cu violoncelul ce facem?” printre cele mai bune spectacole de vizionat în această săptămână, iar săptămâna trecută Natasha Tripney, redactor-șef al The Stage, nominaliza spectacolul printre cele mai bune zece spectacole de vizionat în cadrul acestei ediții a VAULT Festival.

Desfășurat în spațiile industriale dezafectate aflate sub magnifica clădire a celei mai vechi gări londoneze, Waterloo Station, VAULT Festival este unul dintre cele mai la modă hub-uri ale industriei creative britanice din domeniul teatrului. Festivalul se bucură de o mare atenție din partea presei britanice, de la marile cotidiene precum The Guardian sau The Independent până la publicațiile de nișă precum This is Cabaret sau A Younger Theatre.

***

Vasile Nedelcu a absolvit regia la Academia de Teatru și Film din București sub îndrumarea profesorului Visarion Alexa. Între anii 1995 și 1998, producțiile sale teatrale au fost selectate în repetate rânduri la Festivalul Național de Teatru de la București. Vasile Nedelcu s-a stabilit în Marea Britanie în urmă cu aproape un deceniu, activând aici ca regizor și profesor de teatru. A colaborat, în calitate de regizor, cu numeroase festivaluri de teatru, printre care Festivalul Glasshouse, Stourbridge, Edinburgh Fringe și Brighton Fringe.

e-Cultura.info / Autor: Mariana Ionescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer