fbpx

Platforma educativă Tinere Talente 360 – o nouă resursă destinată tinerilor

Platforma educativă Tinere Talente 360

Platforma educativă Tinere Talente 360

Fundația Regală Margareta a României lansează platforma tt360.ro, ca o componentă a programului Tinere Talente, cu scopul de furniza informații utile și relevante pentru cei aflați la începutului unei cariere artistice, elevi și studenți care studiază la licee sau universități de artă și de muzică, la nivel național.

Tinerii muzicieni și artiști vizuali înscriși în programul național Tinere Talente, beneficiază în cadrul acestuia de mentorate și masterclass-uri susținute de artiști și oameni de cultură cu o vastă experiență internațională.

Prin intermediul platformei tt360.ro, se oferă această expertiză elevilor și studenților din toată țara, care au acum acces gratuit la materiale inspiraționale, sfaturi, experiențe împărtășite de mentori din programul Tinere Talente. Primele materiale video au fost realizate cu pianista Verona Maier și dirijorul Tiberiu Soare, iar acestea vor fi completate cu experiențe împărășite de alte personalități din domeniul muzicii clasicii sau al artelor vizuale.

CITEȘTE ȘI:  Sărbătoarea Mărțișorului - celebrată în prima zi a lunii martie

Astfel, în cadrul unor interviuri, mentorii abordează subiecte de interes pentru tinerii artiști, menite să îi introducă pe aceștia în frumusețea și provocările lumii artistice și, totodată, să îi ajute în dezvoltarea lor ca viitori oameni de artă.

Profesor universitar doctor și prorector la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, mentor al programului Tinere Talente, Verona Maier are o bogată activitate artistică, însumând numeroase concerte și recitaluri susținute în România și în toată Europa. Prin intermediul platformei tt360.ro, împărtășește opiniile sale despre muzica de cameră, despre importanța participării la concursurile școlare, concursurile de muzică și olimpiade, despre condiția muzicianului.

Doctor în muzică și conf. univ. dr. la Universitatea Națională de Muzică București, Tiberiu Soare colaborează frecvent cu principalele Orchestre Simfonice şi Teatre de Operă din România și cu numeroase ansambluri de prestigiu internaționale. Mentor de peste opt ani în programul Tinere Talente, Tiberiu Soare a contribuit la extinderea și diversificarea activităților acestuia, prin susținerea de masterclass-uri și concerte pro-bono pentru tinerii muzicieni și prin înființarea, în 2014, a Orchestrei Fundației Regale Margareta a României.

CITEȘTE ȘI:  Sărbătoarea Mărțișorului - celebrată în prima zi a lunii martie

e-Cultura.info

 

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie prietenilor

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Biserici Ortodoxe surori   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar   Actualitate culturală                                                                               Personalități culturale   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2021 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.