fbpx

Platforma Internaţională de Teatru Bucureşti, în perioada 1 – 4 octombrie

Platforma Internaţională de Teatru Bucureşti

Platforma Internaţională de Teatru Bucureşti

Cea de-a VII-a ediţie a Platformei Internaţionale de Teatru Bucureşti, care are tema “Ne arde casa/Our House is on fire”, se va desfăşura online în perioada 1 – 4 octombrie.

Organizatorii doresc ca prin spectacolele prezentate să atragă atenţia asupra acutizării problemelor de mediu pe glob şi a implicaţiilor profunde ale acestui fenomen.

Programul include un spectacol produs la Viena de baldanders collective şi bazat pe un text postdramatic despre migraţie, scris de dramaturga premiată Alexandra Pâzgu. Din Marea Britanie post-Brexit vine “Medeea Electronica” o reinterpretare contemporană a mitului Medeei semnată de grupul Pecho Mama, un spectacol de teatru-concert de muzică electronică.

“Semnele degradării planetei şi întregului ecosistem în care trăim sunt vizibile deja de multă vreme, iar efectele pe care le resimţim din ce în ce mai acut în viaţa cotidiană au generat şi continuă să genereze şi alerte artistice. Anul acesta, odată izbucnită criza mondială COVID-19, a trebuit să reducem şi să refacem întreg programul acestei ediţii pentru a putea fi prezentat online. Spectacolele selectate sunt o premieră în România şi pot fi văzute în exclusivitate în cadrul PITB#7, fiind urmate, ca de obicei la toate ediţiile Platformei, de discuţii cu artiştii, de data aceasta prin Zoom”, a precizat Cristina Modreanu, curator al evenimentului.

“Nucleul fierbinte” al acestei ediţii este noua piesă a Alexandrei Badea, “Red Line”, tradusă în premieră pentru PITB din limba franceză şi produsă de ARPAS în spectacol lectură cu Nicoleta Lefter şi Andi Vasluianu în rolurile principale.

Expoziţia de desene semnate de Dan Perjovschi pe tema “Ne arde casa/Our house is on fire” prefaţează Platforma, fiind deschisă pe gardul Muzeului Naţional de Artă al României.

“Expoziţia este un excepţional avertisment artistico-politic din seria celor care l-au făcut celebru în lume pe acest artist şi include desene create în perioada 2005 – 2020, cele mai noi special pentru PITB#7”, arată organizatorii.

Actorii pot participa la Self-tape Workshop online susţinut de Bettina Lohmeyer, acting coach experimentat din Berlin, şi Florentina Bratfanof, casting director. În timpul celor trei zile de atelier, între 30 septembrie şi 2 octombrie, participanţii vor putea explora construcţia unui personaj, învăţând aspectele tehnice ale realizării unui self tape şi fiind în situaţia de a face câteva alegeri practice foarte importante.

Maratonul de teatru pentru adolescenţi PREZENT este inclus în PITB # 7 pentru a prezenta prin teatru perspectiva noii generaţii.

Participarea la spectacole se face pe baza biletelor disponibile pe eventbook. Preţul unui bilet este de 25 lei, iar accesul rămâne valabil timp de 24 de ore de la ora anunţată a spectacolului. Accesul la spectacolele din seria PREZENT este gratuit, pe bază de rezervare.

Platforma Internaţională de Teatru Bucureşti este un proiect ARPAS, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

e-Cultura.info / Autor: Florentina Peia.

 

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie prietenilor

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.