Preasfinţitul Părinte Ilarion Făgărăşanul aniversează 61 de ani

Preasfinţitul Părinte Ilarion Făgărăşanul

Preasfinţitul Părinte Ilarion Făgărăşanul

Preasfinţitul Părinte Ilarion Făgărăşanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a împlinit vineri, 04 martie 2016, 61 de ani.

Ierarhul s-a născut la 4 martie 1955 în localitatea Recea, judeţul Braşov, din părinţii Nicolae şi Marta. A urmat şcoala generală între anii 1961 şi 1969 în localitatea natală, apoi, între 1970 şi 1973, Şcoala Profesională de Piese Auto Sibiu.

Între anii 1977 şi 1981 a urmat cursurile Liceului Industrial IPAS Sibiu. Între anii 1985 şi 1989 a urmat cursurile Institutului Teologic din Sibiu. La 12 august 1983, a intrat ca vieţuitor la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov.

La vârsta de 28 de ani, la 10 august 1983, a fost închinoviat în aceeaşi mănăstire. La 18 iulie 1984, devine rasofor, iar la 12 noiembrie 1984 este tuns în monahism primind numele Ilarion. La 17 noiembrie 1984, a fost hirotonit ierodiacon pe seama Mănăstirii Sâmbăta de Sus de către Mitropolitul Antonie Plămădeală, în Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La 15 august 1987 a fost hirotonit ieromonah, iar la data de 10 iulie 1992 a fost hirotesit duhovnic.

La 15 august 1994 a fost hirotesit protosinghel, iar la data de 15 august 1998 a fost hirotesit arhimandrit. În perioada 1983-2000, a fost iconom al Mănăstirii Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus, şi din data de 7 decembrie 2000 este stareţ al acestei mănăstiri.

La 29 noiembrie 2002, a primit de la preşedintele României, Ion Iliescu, Ordinul Naţional „Pentru Merit“ în grad de Cavaler (Decretul 977). La 15 august 2003, a primit Crucea Patriarhală cu ocazia inaugurării „Academiei Sâmbăta” de la Mănăstirea Brâncoveanu. În 2004 a primit Premiul pentru cultură şi tradiţii din partea Fundaţiei pentru dezvoltare regională „Transilvania“ – Braşov.

În 2007 a primit Crucea Şaguniană din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, iar în 2013 a primit Crucea „Ştefan cel Mare şi Sfânt“ din partea Radio TRINITAS. În 2014 i-a fost oferit Ordinul „Sfinţii Martiri Brâncoveni“ pentru clerici de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Din 2014 este exarh al mănăstirilor din Arhiepiscopia Sibiului.

La 3 iunie 2015 a fost ales episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului cu titulatura „Făgărăşanul”, fiind hirotonit întru arhiereu în Catedrala mitropolitană din Sibiu la 7 iunie 2015.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.