Premiile Lumieres 2016

Premiile Lumieres 2016 VIDEO

Premiile Lumieres 2016

Premiile Lumieres 2016

Producția ‘Mustang’, a regizoarei franceze de origine turcă Deniz Gamze Ergüven, a primit premiul pentru cel mai bun film al anului în cadrul celei de-a 21-a ediții a Premiilor Lumieres, premii decernate de corespondenții presei străine din Franța și care deschid calea spre premiile Cesar care vor fi acordate la 26 februarie, relatează EFE.

Filmul, care prezintă povestea a cinci surori ce se confruntă cu regulile stricte impuse de familia lor, în Turcia rurală, a primit patru statuete pentru cel mai bun film, cel mai bun film de debut, cea mai bună imagine și cea mai bună actriță la debut (pentru cele cinci fete).


Mustang Official Trailer


În cadrul ceremoniei desfășurată luni seară la selectul Espace Cardin din centrul Parisului a fost premiat și regizorului Arnaud Desplechin pentru filmul său ‘Trois souvenirs de ma jeunesse’.

Premiile Lumieres sunt o veritabilă “anticameră” a Cesar-urilor și aspiră să se consolideze ca un punct de reper al cinematografiei în Franța, fiind considerate de unii o variantă a Globurilor de Aur americane.

CITEȘTE ȘI  Scriitorul Umberto Eco a decedat la vârsta de 84 de ani

Printre vedetele prezente la ceremonie s-a remarcat actrița Isabelle Huppert, onorată cu un premiu special pentru întreaga carieră, alături de actrița spaniolă Carmen Maura sau de francezul Vincent Lindon, care a primit o statuetă pentru rolurile sale din ‘La loi du marché’ și ‘Journal d’une femme de chambre’.

Cea mai bună actriță a fost considerată Catherine Frot, pentru interpretarea sa din ‘Margueritte’, în timp ce premiul pentru cel mai bun scenariu i-a fost acordat lui Philippe Faucon pentru portretul său realist făcut imigrantului maghrebian în ‘Fatima’.

Debutantul Rod Paradot a emoționat sala la primirea premiului pentru cea mai bună interpretare masculină la debut, în timp ce marocanul Nabil Ayouch, a profitat de prilej pentru a-și apăra filmul ‘Much loved’ — cea mai bună operă în limba franceză — de atacurile primite în țara sa natală.

e-Cultura.info/ Autor: Mihaela Nicolaescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus