pictogramae

Prezență românească la standul României de la Târgul Internaţional de Carte Bialystok

Prezență românească la standul României de la Târgul Internaţional de Carte Bialystok

Prezență românească la standul României de la Târgul Internaţional de Carte Bialystok

Volume semnate de Adrian Cioroianu, Lucian Dan Teodorovici, Dan Lungu sau Dumitru Crudu se vor regăsi în larga paletă de cărţi de beletristică, dicţionare, albume şi publicaţii apărute în Polonia în ultimii ani şi vor fi prezentate la standul României de la Târgul Internaţional de Carte Bialystok.

Anul 2018 este unul deosebit de generos în volume româneşti publicate în Polonia, 17 noi apariţii anunţându-se până la finele anului. Printre acestea se numără: “Toate bufniţele”, de Filip Florian, “Vizuina luminată”, de Max Blecher, “Cum s-a românizat România”, de Lucian Boia, “Sexagenara şi tânărul”, de Nora Iuga, “Vampirul pasiv”, de Gherasim Luca, “Vasco da Gama şi alte versuri”, de Gellu Naum, “Despre limită”, de Gabriel Liiceanu.

Eforturile din ultimii ani ale ICR Varşovia de promovare a literaturii româneşti în Polonia s-au materializat, în 2016 şi 2017, cu un record de volume publicate şi cu premii literare extrem de importante obţinute de scriitorii români: Ana Blandiana, răsplătită la Gdansk cu Premiul “Poetul European al Libertăţii”, şi Varujan Vosganian, laureat al prestigiosului Premiu Literar al Europei Centrale ANGELUS cu “Cartea şoaptelor”, Cristian Teodorescu şi Filip Florian, finalişti ai aceluiaşi premiu Angelus.

Singura manifestare de gen din partea de răsărit a Poloniei, Târgul de Carte de la Bialystok, care este vizitat în fiecare an de peste 20.000 de cititori, este un eveniment cultural constant şi mult aşteptat în regiune şi este însoţit, în mod tradiţional, de festivalul literar “Culturi intersectate”, în cadrul căruia au loc ateliere literare şi jurnalistice, întâlniri cu scriitori, concursuri literare, ateliere pentru copii şi tineri şi numeroase alte acţiuni educative.

La ediţia din acest an, care va avea loc în perioada 20-22 aprilie, participă peste 70 de edituri, lista cuprinzând toate editurile importante din Polonia, inclusiv cele care au publicat carte românească.

Târgul se desfăşoară în spaţiul Operei din Bialystok, sub patronajul primarului oraşului Bialystok şi al prefectului regiunii Podlasie.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu.


Share-uiește cu prietenii.

Promo

cerbul de aur 2018 benner

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Descărcare logo site   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer