fbpx

Ascultă în soundcloud Primăria Mangalia, va lansa proiectul “Grădina Culturală Callatis”

Primăria Mangalia

Primăria Mangalia

Primăria Mangalia, prin Direcţia Cultură şi Sport Mangalia, va lansa, proiectul “Grădina Culturală Callatis”, finanţat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, informează un comunicat de presă al administraţiei locale.

Conform sursei citate, proiectul, în valoare de 192.307,98 euro, este implementat de Direcţia Cultură şi Sport Mangalia, în calitate de Promotor, şi Lise Wulff din Norvegia, în calitate de Partener.

AUDIO

”Proiectul presupune amenajarea grădinii Muzeului de arheologie Callatis într-un spaţiu destinat expoziţiilor şi evenimentelor culturale, artistice şi destinate petrecerii timpului liber, în mod gratuit, gratuit pentru comunitate şi vizitatori. De asemenea, am considerat oportun parteneriatul cu o creatoare din Norvegia, care va ţine un atelier cultural, în Mangalia, pentru a stimula inovaţia plastică pe plan local şi care va realiza o instalaţie artistică pentru grădină.
Toate acestea vin în sprijinul comunităţii locale, oferind posibilitatea creşterii vizibilităţii artiştilor locali şi a dezvoltării publicului, dar şi creşterea consumului cultural”
, se arată în comunicatul de presă.

Obiectivul general al proiectului, cu o durată de 20 de luni, vizează diversificarea ofertei culturale din Mangalia şi creşterea accesului comunităţii la cultură prin crearea unui spaţiu şi program dedicate atât artiştilor locali cât şi a comunităţii locale sau turiştilor.

Obiectivele specifice sunt: îmbunătăţirea accesului la cultură în Mangalia prin dezvoltarea unei grădini culturale cu program de activităţi artistice şi culturale, consolidarea managementului cultural în Mangalia prin crearea a cinci locuri de muncă şi dezvoltarea publicului şi diversificarea ofertei culturale.

Granturile SEE reprezintă contribuţia Islandei, Principatului Liechtenstein şi Regatului Norvegiei la reducerea disparităţilor economice şi sociale în Spaţiul Economic European şi la consolidarea relaţiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul şi sudul Europei şi statele baltice.

Granturile SEE și Norvegiene reprezintă contribuția financiară acordată de Norvegia, Islanda și Liechtenstein, pentru reducerea disparităților economice și sociale în Europa și pentru consolidarea relațiilor cu 15 state membre ale Uniunii Europene.

Valoarea totală a contribuției financiare aferente Granturilor SEE și Norvegiene 2014 – 2021 este de 2,8 miliarde de euro.

România beneficiază de un buget total de 500 milioane de euro, a doua cea mai mare alocare financiară dintre cele 15 State Beneficiare.

e-Cultura.info / Autor: Dan Mihăescu.

 

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie prietenilor

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.