Principele Nicolae, zece zile de voluntariat în beneficiul copiilor

Principele Nicolae, voluntariat

Principele Nicolae a participat, timp de zece zile, la activități de voluntariat la Fundația Alpha Transilvană din Târgu Mureș, unde a luat parte la ședințe de fizioterapie, chinetoterapie și muzicoterapie alături de copiii cu dizabilități.

‘Am lucrat cu copii fizioterapie, chinetoterapie, am fost în două excursii cu ei la pădure, am făcut muzicoterapie și un pic de engleză. Din nou m-am întors aici și m-am simțit foarte bine, echipa fundației este foarte prietenoasă și copiii au evoluat (de la ședințele precedente la care a participat în vară, n.r.). Am învățat foarte mult de la ei, au avansat, acum fac lucrurile mai mult singuri fără mult ajutor, mă bucur să văd asta, înseamnă că au rezultate aici și asta înseamnă foarte mult. Sper să revin la Târgu Mureș’, a arătat Principele Nicolae, care a spus că voluntariatul înseamnă foarte mult pentru el, atât din punct de vedere spiritual, cât și educativ, întrucât învață foarte multe despre domeniile respective. ‘Voluntariatul este un mod de a face față la noi provocări’, a precizat Principele Nicolae.

Președinte al Consiliului Director al Fundației Alpha Transilvană, doctor Alexandru Lupșa, a declarat presei că prezența principelui este un act de normalitate. ‘Este ceea ce noi încercăm să construim de mulți ani: voluntariatul ca felul nostru de a fi în comunitate’, el adăugând că principele este un om extrem de dedicat și de serios.

‘Timpul e puțin pentru toată lumea, dar avem voluntari aici care își fac hobby-ul aici, prezența dânșilor aici, ca voluntari în diferite programe, este cealaltă parte a vieții pe care o fac cu aceeași dăruire, aceeași satisfacție ca profesiunea în general și au o contribuție esențială prin ceea ce lucrează. Alteța Sa este un om de o seriozitate extraordinară. Face cu aceeași dăruire cea mai simplă activitate, când trebuie să schimbi un pampers la un copilaș și o face cu plăcere — sper că își construiește experiența pentru viitorul lui de tătic — și lucrează la fel de serios când stăm în board și discută proiecte ale fundației. Cu mai mult timp în urmă a acceptat și este membru onorific al boardului, neputând fi angajat în permanență în activitățile noastre curente. Și poți să te consulți cu dânsul, este un om tânăr, care a călătorit mult și are foarte multă empatie’, a susținut dr. Lupșa.

Acesta a spus că prin participarea Principelui Nicolae pentru a doua oară în acest an la acțiuni de voluntariat la Fundația Alpha Transilvană o serie de oameni au fost sensibilizați, iar pentru angajații organizației prezența acestuia este un lucru onorant. ‘Faptul că Alteța Sa se simte foarte bine aici este extrem de onorant pentru noi și pentru întreaga noastră echipă care lucrăm intens la un program de voluntariat. În timpul zilei de muncă își alocă o pauză de masă și atât. După mese încercăm să socializăm și să îi arătăm frumosul din comunitate, dar programul de muncă în voluntariat este unul de o seriozitate extraordinar de bine pusă la punct’, a mai menționat Alexandru Lupșa.

e-Cultura.info/Autor: Dorina Matiș

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer