fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Principesa Margareta a oferit celor 34 de bursieri diplomele Tinere Talente

Principesa Margareta a României

Principesa Margareta a României

Principesa Margareta a României a înmânat, luni seară, diplomele Tinere Talente celor 34 de artiști bursieri ai fundației care-i poartă numele, pentru performanța artistică în domeniile artelor plastice și muzicii clasice, în cadrul unei gale eveniment desfășurată la Teatrul Național București.

Potrivit unui comunicat de presă, Fundația Principesa Margareta a României (FPMR) a oferit burse pentru 17 muzicieni și 17 artiști plastici, selectați de un juriu de specialitate.

Finanțarea le permite tinerilor să își cumpere materiale și instrumente și să participe la concursuri, concerte, expoziții și cursuri de specializare în România și în străinătate, obținând rezultate remarcabile, precizează sursa citată.

În cadrul proiectului, fundația a organizat mentorate intergeneraționale, o tabără de creație la Tescani și o serie de masterclassuri cu personalități ale muzicii clasice din țară. De asemenea, a fost înființată Orchestra Fundației Principesa Margareta a României.

În ultimii ani, peste 200 de tineri artiști plastici și muzicieni au reușit performanțe extraordinare cu susținerea fundației.

Potrivit sursei citate, programul muzical al galei s-a constituit într-o “călătorie în jurul lumii”, în aranjamentul și interpretarea originale ale bursierilor Tinere Talente.

De asemenea, cu acest prilej a fost vernisată expoziția “Migrație”, care prezintă lucrări de pictură, grafică, sculptură și design vestimentar realizate de bursierii programului. Expoziția va rămâne deschisă publicului până pe 26 noiembrie, în foaierul Media al TNB.

Fundația Principesa Margareta a României a fost înființată în 1990 de către principesa Margareta împreună cu tatăl său, regele Mihai I. Prin programele dezvoltate, fundația urmărește să stimuleze voluntariatul și să inspire spiritul comunitar, specificul proiectelor fiind dat de caracterul lor intergenerațional.

e-Cultura.info/Aautor: Daniel Popescu

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest