fbpx

                                                               pictogramae

Principesa Margareta şi Principele Radu şi-au reînnoit jurămintele de căsătorie, la Alba Iulia

Principesa Margareta şi Principele Radu

Principesa Margareta şi Principele Radu

Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au aniversat sâmbătă, la Alba Iulia, împlinirea a 20 de ani de la căsătorie, prilej cu care a fost oficiat în Catedrala Încoronării un Te-Deum Laudamus, urmat de un dineu găzduit de Palatul Arhiepiscopal, la eveniment, unul privat, fiindu-le alături prieteni, colaboratori și membri ai Casei Regale.

Catedrala Încoronării, cunoscută și sub denumirea de Catedrala Reîntregirii, este locul în care în octombrie 1922 au fost încoronați ca suverani ai României Mari Regele Ferdinand și Regina Maria.

“După douăzeci de ani de la căsătoria Altețelor Lor Regale, care a avut loc departe de țară, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au dorit să aibă o slujbă de binecuvântare a cununiei lor pe pământ românesc”, menționează site-ul romaniaregala.ro.

Ceremonia religioasă a fost oficiată de către un sobor de preoți în frunte cu Arhiepiscopul Irineu, Principesa Moștenitoare și Principele Radu primind cu acest prilej încă o pereche de verighete, numite simbolic ‘Verighetele Veșniciei’.

Evenimentul a fost unul privat, motiv pentru care în interiorul Catedralei s-a putut pătrunde doar pe bază de invitație, motiv de nemulțumire pentru unii localnici, însă slujba a putut fi ascultată și de cei aflați în exteriorul lăcașului de cult. De altfel, aceștia au primit fotografii cu Principesa Moștenitoare și Principele Radu.

La eveniment au fost prezenți câteva zeci de invitați din Franța, Marea Britanie, Germania, Elveția, Spania, Austria, Grecia, Belgia, Slovenia, Suedia și SUA.

Cununia a avut loc la 21 septembrie 1996, la Lausanne. “Au participat zeci de membri ai Familiilor Regale europene, alături de prieteni ai mirelui și miresei. Au făcut mari eforturi pentru a le sta alături cincizeci de conaționali veniți din România. După tradiția ortodoxă regală, nașii de cununie ai Altețelor Lor Regale au fost Regele Mihai I al României și Regele Constantin al II-lea al elenilor. Nunta nu a putut avea loc în România, fiindcă la acea dată Majestății Sale Regelui Mihai nu-i era permisă venirea în țară”, se menținează pe site-ul familiaregala.ro.

e-Cultura.info / Autor: Marinela Brumar


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest