fbpx

Producțiile premiate în cadrul Galei SIMFEST 2019 VIDEO

Gala premiilor Simfest 2019

Gala premiilor Simfest 2019

Juriul celei de-a XVI-a ediții a  Festivalului Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți SIMFEST, desfășurat în perioada 26 august – 1 septembrie la Tîrgu Mureș, a premiat cele mai reușite producții înscrise în concurs, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Teatrul Ariel.

Juriul format din Conf. dr. Lucian Ionică (președinte al juriului), Conf. dr. Ion Stavre (SNSPA București), Geo Tuică (director de imagine), Codruț Pînzaru (producător independent), Prof. dr. Brîndușa Armanca (Universitatea Aurel Vlaicu Arad), Dorin Ion Ilie (director de imagine France TV), Steve Teers (editor de imagine și muzician) și Erica Gudrun Gutt (jurnalist ORF Viena) a anunțat câștigătorii.

Pe lângă înmânarea premiilor, Gala Laureaților SIMFEST 2019 a inclus și momente artistice susținute de studenți ai Universitatii de Artă Teatrală. Pe scena Teatrului Ariel au urcat și Sir Blues – Vali Răcilă, actrița Adriana Trandafir și Aurelian Suciu.

Lista premiilor SIMFEST 2019

La secțiunea film studențesc a fost acordată o menţiune, producției “Totul despre Florin Dobre, mai puțin câteva lucruri”, autor Valentin Anghel, producător UNATC. Tot o menţiune a primit și filmul turistic „Orașul născut din Dunăre”, autor Ion Diaconescu, producător Low Salt SRL – D.

Juriul a acordat mențiune și producției „Torna, Torna, Fratre!”, realizată de Liviu Moldovan.

Premiul pentru videoclip a fost acordat spotului cu titlul „Aurel Chirtoacă, la Cinema”. Autorul este Sergiu Ciorescu, din Republica Moldova.

Filmului „Jurnalul familiei E-scu”, realizat de Șerban Georgescu, producător Kolectiv Film i s-a acordat premiul pentru montaj.

Juriul a acordat și un premiu special pentru acțiuni umanitare, filmului „Gift of Sight” , autor Sebastian Andrei, producător LiberoProduction SDN BHD Kuala Lumpur, Malaezia.
Premiul pentru eseu a fost acordat producţiei „Povestea lui Crispin”, autor Liviu Moldovan. Aceeași producție a primit și diploma de excelență pentru originalitate, din partea UZPR, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.
La secțiunea știri, echipa formată din Mihaela Onea, reporter și Ionel Poor, operator, de la TL Plus Maramureș au primit mențiune.
Premiul pentru cea mai bună știre a ajuns la televiziunea Open TV, pentru știrea dedicată calvarului șoferilor din Giurgiu, care își avariază mașinile pe un drum național nereparat de ani de zile
Premiul pentru reportaj, categoria producători mici, a fost acordat producției “Mitingul lui Liviu”, autor: Alex Maranda, producător Facebook Ads SRL.

Premiul pentru reportaj, categoria producători mari, a fost oferit producției “Și eu – 15 minute de solidaritate de români”, autoare Marga Andreescu, de la TVR Iași.
Premiul pentru film documentar, categoria producători mici a ajuns la Reza Golchin din Iran, pentru producția “Black and White”.
“Orfelinatul groazei de la Cighid” realizat de Teodora Suth, Kanal D a primit mențiune pentru documentar, la categoria producători mari.
Premiul pentru film documentar, categoria producători mari, a fost acordat producției “Sfinții de la Castel”, realizator Maria Florea, TVR Iași.

Premiul pentru producții dedicate centenarului i-a revenit lui Dan Curean, TVR Cluj pentru “1918 – Momentul Românilor”.
Producția “Pup-o, mă!”, autor Camelia Popa a primit premiul pentru producții de ficțiune .
Premiul pentru jurnalism european, susținut financiar cu 500 de euro de Asociația Ziariștilor Independenți din România AZIR (secția românească a Asociației Europene a Jurnaliștilor) a fost acordat producției “Tatăl meu, Imre”, realizator Andreea Știriliuc, TVR Iași.
Premiul special al juriului a fost acordat producțiie “Apusul Apusenilor”, de Codruța Angelescu TVR1.
Câștigătoarea Marele premiu SIMFEST 2019 este Maria Cinar Jiga de la TVR Cluj, pentru producția “Între lumi”.

e-Cultura.info


Share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.