fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Program religios-cultural organizat pe Câmpia Libertăţii din Blaj

Program religios-cultural organizat pe Câmpia Libertăţii din Blaj

Program religios-cultural organizat pe Câmpia Libertăţii din Blaj

Sava Negrean Brudaşcu, Veta Biriş şi Paula Seling vor interpreta mai multe pricesne în cadrul programului religios-cultural organizat pe Câmpia Libertăţii din Blaj pe 2 iunie, cu prilejul vizitei Papei Francisc, a anunţat, joi, Biroul de comunicare al Mitropoliei de Alba Iulia şi Făgăraş.

Înainte de sosirea Suveranului Pontif, la ora 11,00, şi de oficierea ceremoniei de beatificare a şapte episcopi martiri, pelerinii, care vor avea acces pe Câmpia Libertăţii începând cu ora 6,00, vor asculta, de la ora 8,00, rugăciuni de dimineaţă. Timp de 20 de minute, de la ora 8,35, Sava Negrean Brudaşcu va interpreta patru pricesne tradiţionale – “Cu crucea în spate”, “Isuse, veşnic călător”, “Isuse, Isuse, primeşte-mă la Tine” şi “Măicuţa sfântă”. După alte rugăciuni, va urca pe scena de pe Câmpia Libertăţii Veta Biriş, care va cânta cinci pricesne – “Isuse al meu, prieten bun”, “Unde să mă duc eu, Doamne?”, “Am venit la Tine, Doamne”, “Mamă dulce, mama mea” şi “Veniţi la mine, veniţi”.

După ce actorul George Custură, de la Teatrul “Sică Alexandrescu” din Braşov, va susţine un recital dramatic dedicat lui Iuliu Hossu, Paula Seling va interpreta o serie de cinci cântece religioase.

Pe timpul salutului credincioşilor din papamobil de către Suveranul Pontif, Corala Catolica va interpreta cântece religioase, inclusiv “Cântec pentru Episcopii Martiri“.

În jur de 50.000 de credincioşi sunt aşteptaţi duminică, 2 iunie, pe Câmpia Libertăţii, atunci când Papa Francisc îi va beatifica pe cei şapte episcopi greco-catolici ucişi din ură faţă de credinţă în diferite locuri din România între anii 1950-1970.

Papa Francisc va avea la Blaj, în finalul vizitei pe care o efectuează în România între 31 mai şi 2 iunie, o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii rome.

e-Cultura.info / Autor: Marinela Brumar.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest