fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Proiect arhitectural “Mă vezi? 1918 într-o altă lumină”

Proiect arhitectural

Proiect arhitectural “Mă vezi? 1918 într-o altă lumină”

Zece clădiri a căror istorie este strâns legată de momentul Marii Uniri şi de ultimii o sută de ani sunt iluminate arhitectural, până pe 13 noiembrie, în cadrul proiectului “Mă vezi? 1918 într-o altă lumină”, care se desfăşoară în Bucureşti şi în alte cinci oraşe din ţară.

Proiectul, cofinanţat de Ministerul Culturii, se derulează în Capitală şi în Iaşi, Constanţa, Sighet, Arad şi Alba.

În toate cele şase oraşe, spectacolul de lumini începe la ora 19,30 şi cuprinde câte cinci sesiuni a câte 15 minute.

Proiectul a debutat pe 29 octombrie cu Ateneul Român. Pe 30 octombrie este iluminată Grădina Capitol din Bucureşti, iar pe 31 octombrie – Academia Română. Urmează pe 1 noiembrie – Palatul Regal; 2 noiembrie – Palatul Cantacuzino – Muzeul George Enescu; 6 noiembrie – Cazinoul din Constanţa; 8 noiembrie – Muzeul Unirii din Iaşi; 10 noiembrie – Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din Sighet; 12 noiembrie – Casa lui Ştefan Cicio Pop, Arad;13 noiembrie – Catedrala Încoronării din Alba Iulia.

Pe lângă punerea în valoare a celor 10 clădiri reprezentative, iniţiatorii acestui eveniment, membrii Asociaţiei Culturale pentru Educaţie prin Artă, susţinuţi de light-designerii de la Apart Production şi Five’s International, îşi doresc să le ofere locuitorilor din cele 6 oraşe informaţii, unele dintre acestea necunoscute, cu privire la monumentele selectate şi rolul pe care l-au avut în dezvoltarea societăţii româneşti de la începutul secolului XX.

Accesul publicului este gratuit, iar cei care nu vor putea asista la aceste evenimente le vor putea vizualiza live pe pagina de Facebook a Asociaţiei Culturale pentru Educaţia prin Artă.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest